Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hihetetlen okból tiltották el a Juventus legendáját – HIVATALOS

Az olasz szövetség fegyelmi bizottságának döntése értelmében visszaesőként immár meccseltiltást kapott a Juventus káromkodó klasszisa…

 

A fegyelmi bizottság döntése értelmében Gianluigi Buffon egymeccses eltiltásban részesült, miután a Juventus legendás hálóőre a Parma elleni mérkőzésen istenkáromlást követett el, korábban pedig már hasonló miatt pénzbüntetésben részesítették.

A “blaszfémia”, az az Isten szidása Olaszországban súlyos vétségnek számít, és az elmúlt szezon óta videofelvételek alapján már több játékost mérkőzésektől is eltiltották, most pedig a zárt kapus mérkőzések csendjében a játékvezetők maguk is meghallhatják a tiltott káromkodások, melyet akár azonnal már a pályán is sárga lappal büntethetnek.

A 43. születésnapját a közelmúltban ünneplő Buffon a 2020-2021-es idényben Wojciech Szczesny váltótársaként öt olasz bajnokin és összesen tíz tétmérkőzésen védte Andrea Pirlo egyletének kapuját.

A döntés értelmében Buffon a szombaton esedékes, Torino elleni idegenbeli városi rangadón nem állhat csapata rendelkezésére.