Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: a portugálok hátrányból fordítottak Luxemburg ellen – videóval

Újra pályára léptek a világbajnoki selejtező-sorozatban az A-csoport csapatai. Portugália Luxemburg otthonába látogatott, és meglepetésre hátrányba is került, de végül megfordította az eredményt, így győzelmet ünnepelhettek Cristiano Ronaldóék. A másik mérkőzésen Szerbia Azerbajdzsánba utazott, és bár jól játszott, csak a hajrában tudta begyűjteni a három pontot. 

A-csoport:

Luxemburg – Portugália:

Hatalmas fölényben játszott Portugália az első félidőben, ami nem volt meglepő. Veszélyes helyzetük azonban nem sok volt, az első nagy ziccer is csak a 25. percben érkezett, amikor Cristiano Ronaldo szabadrúgását kellett bravúrral védenie a kapusnak. A vezetést azonban hatalmas meglepetésre Luxemburg szerezte meg a 30. percben, amikor Sinani beadását Rodrigues fejelte a kapu bal alsó sarkába. Az örömük azonban csak a 47. percig tartott, amikor is Portugália kiegyenlített Diogo Jota góljával. 

A második félidőben sem változott a játék képe, a portugálok továbbra is domináltak, és most jól is kezdték a játékrészt, mert az 51. percben vezetést szereztek: Joao Cancelo adta be a labdát középre, amit Cristiano Ronaldo lőtt szép mozdulattal a jobb alsó sarokba. A 60. percben Jota akár duplázhatott is volna, de fejesével csak a felső lécet találta el. A 71. percben Luxemburgnak is volt egy veszélyes szabadrúgása, amit Lopesnek kellett bravúrral védenie. A 78. percben Ronaldo ismét betalált, de a gólt érvénytelenítették les miatt. A mérkőzést végül a 80. percben zárták le a portugálok egy harmadik góllal, amikor Neto szöglete után Palhinha fejelt csúsztatva a hálóba. Ezt követően már csak egy kiállítás maradt, mivel Chanot a 87. percben megkapta a második sárga lapját is.

Luxemburg – Portugália 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Rodrigues (30.) ill. Jota (45+2.), Ronaldo (51.), Palhinha (80.)
Sárga lap: Chanot (30.) ill. Jota (39.), Ruben Dias (70.), Sanches (83.)
Kiállítás: Chanot (87.) ill. –

Azerbajdzsán – Szerbia:

Az egész mérkőzésen Szerbia játszott jobban, és a 16. percben meg is szerezték a vezetést, miután  Mitrovic a tizenhatosról a jobb alsó sarokba lőtte a labdát. A 31. percben azért volt egy lehetősége a hazaiaknak is, de Ghorbani jobb irányba tartó lövését védte a kapus. A 38. percben még a szerbek előtt volt egy nagy helyzet, de Mitrovic végül csak a kapu mellé fejelt.

A második félidő az azerieknek indult jobban, mivel az 59. percben Kostic szabálytalansága után tizenegyest lőhettek, amit Makhmudov magabiztosan értékesített is, ezzel kiegyenlítve csapatának. A félidő második felében többször is próbálkoztak a szerbek, azonban a támadásaikat mindig hatástalanította a kapus. A 81. percben viszont már ő sem tudott segíteni, és a vendégek meglőtték a győztes gólt: Milinkovic-Savic ívelte be a labdát, amire Mitrovic ugrott fel, majd fejelt a kapu jobb oldalába.

Azerbajdzsán – Szerbia 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Makhmudov (59. – büntetőből) ill. Mitrovic (16. 81.)
Sárga lap: Khalilzada (88.) ill. Spajic (45+1.), Gudelj (76.)
Kiállítás: – ill. –

Az A-csoport jelenlegi állása: