Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: a cserékről és a nézőkről is határoztak – HIVATALOS

Szerdai ülésén az európai labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalosan döntést hozott a 2020-ról idén nyárra halasztott Európa-bajnokságon a nézők helyzetéről és az öt csere megtartásáról…

Az UEFA szerdai döntése értelmében úgy határozott, hogy eltörli azt a korlátozást, amely a stadionok nézőtéri kapacitásának 30 százalékában határozza meg a nemzetközi klub- és válogatott-mérkőzésekre beengedhető szurkolók számát. A döntés így teljesen a mérkőzéseket rendező országok kezébe adja annak az eldöntését, hányan vehetnek részt egy találkozón, ezáltal minden egyes ország hatósága külön-külön hozza meg a döntést, hogy milyen létszámban léphetnek be szurkolók a stadionokba.

Egyúttal arról is döntöttek, hogy a járványhelyzet miatt bevezetésre került meccsenkénti öt cserelehetőség az Európa-bajnokság mérkőzésein is alkalmazható lesz a csapatok számára.

Az eredeti tervek szerint Amszterdam, Baku, Bilbao, Bukarest, Budapest, Koppenhága, Dublin, Glasgow, London, München, Róma és Szentpétervár egy-egy stadionjában rendeznék meg az Európa-bajnokság mérkőzéseit. A 2019 novemberében átadott Puskás Arénában jelen állás szerint három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt bonyolítanának le.

Arról egyelőre nincs információ, hogy a magyar fővárosban mennyien szurkolhatnának az Eb-n, az viszont már korábban világossá vált: a nyári kontinenstorna mérkőzésein csak beoltott nézők léphetnek be a stadionokba.

Az Európa-bajnokság csoportbeosztása

A csoport (Baku és Róma): Olaszország, Svájc, Törökország, Wales
B csoport (Koppenhága és Szentpétervár): Dánia, Finnország, Belgium, Oroszország
C csoport (Amszterdam és Bukarest): Hollandia, Ukrajna, Ausztria, Észak-Macedónia
D csoport (London és Glasgow): Anglia, Horvátország, Csehország, Skócia
E csoport (Bilbao és Dublin): Spanyolország, Svédország, Lengyelország, Szlovákia
F csoport (Budapest és München): Portugália, Németország, Franciaország, Magyarország

Minden egyes csoport az első két helyezett automatikusan továbbjut a nyolcaddöntőbe, és a csoport harmadik helyezettek közül a négy legjobb.