Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U21-es Eb: Anglia kis híján csodát tett a csoport utolsó helyéről

A magyar-szlovén közös rendezésű U21-es Európa-bajnokság csoportkörének utolsó mérkőzéseit rendezték szerda este – a papírforma ezúttal sem borult.

Az A- és a B-csoportban a várakozásoknak megfelelően csak az esélyes csapatok jutottak tovább. Nem nagyon számolhattunk be meglepetésekről. A C- és a D-csoport is követi ezt a trendet – eltekintve Anglia két vereségétől, az első körökben. Számukra a becsületüket megmentő győzelem megszerzése-, a többieknek pedig a kötelező továbbjutás kiharcolása volt a cél a nagyok közül.

A slágermeccs egyértelműen a horvát-angol találkozó volt. Nem is okozott csalódást. A felek egymásnak estek és hatalmas iram mellett, számtalan helyzetet produkálva küzdöttek a pontokért. Talán Anglia volt mezőnyfölényben, a 12. percben pedig jelentős bírói segítséggel sikerült egy büntető révén a vezetést is megszerezniük. A horvátok sokáig csak keresték önmagukat, a félidő végére viszont már komolyabb ziccereik is akadtak. Mindet elpuskázták. A fordulás után Anglia ismét beerősített és rámentek a második találat megszerzésére, ám a helyzetkihasználás terén ők sem teljesítettek sokkal jobban. Lényegében mind a két oldalon annyi ziccer maradt ki, amikkel önmagukban is simán eldönthették volna a meccset. Az angolok viszont a 74. percben Jones találatával megduplázták az előnyüket és lényegében meg is nyerték a találkozót.

Igen ám, csakhogy a gólkülönbségeket figyelve idő közben feljöttek a csoport utolsó helyéről a másodikra. Mivel Svájc és Horvátország is 3-3 ponttal állt a forduló előtt és az éllovas Portugália fölényesen győzte le a svájciakat, a gólkülönbségek alakulásával Anglia ismét előre került. Nem volt más dolguk, mint tartani a két gólos előnyt a hármas sípszóig és lényegében csodával felérő bravúrt hajtanak végre. A hajrá elég vontatott és unalmas lett – a horvátok küzdöttek és szenvedtek a hőn áhított gólért, de nagyon úgy tűnt, hogy az már nem fog megszületni. A 91. percben aztán Bradaric egy egészen szenzációs bombagóllal jelentkezett, így az ő távoli lövésével Horvátország jobb gólkülönbségének köszönhetően visszajött a csoport második helyére. Anglia pedig egy drámai végjátékban végül búcsúzott az Európa-bajnokságtól.

A másik csoportban Dánia 3-0 arányban nyert Oroszország ellen, így hibátlan mérleggel csoportleső lett. Franciaország 6 ponttal ott van a nyomukban, miután lazán verték Izlandot.

Folytatás május végén a kieséses szakasszal.

D-csoport eredményei és végeredménye

Horvátország – Anglia 1-2
G.: Eze (12. – büntető), Jones (74.), Bradaric (91.)

Svájc – Portugália 0-3
G.: Queiros (3.), Trincao (60.), Conceicao (65.)

C-csoport eredményei és végeredménye

Izland – Franciaország 0-2
G.: Guendouzi (17.), Edouard (38.)

Dánia – Oroszország 3-0
G.: Bruun Larsen (10.), Dreyer (11.), Holse (90.)

A táblázatokért köszönet az Eredmenyek.com-nak!