Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb selejtező: Meglepő vereségbe szaladt bele a német válogatott! – videóval

Tovább folytatódtak a világbajnoki selejtezősorozatban a J csoport küzdelmei. Az örmények és a románok egy rendkívül kiélezett mérkőzést vívtak egymással, míg Izland hozta a kötelezőt Liechtenstein otthonában. A mai játéknap legnagyobb meglepetése egyértelműen a németek veresége, akik hazai pályán maradtak alul Észak-Macedóniával szemben.

Korábbi időpontban kezdődött az Örményország-Románia mérkőzés, amely izgalmakban gazdag találkozó volt. Az első félidőben a sárga lapok villantak, a második játékrészben viszont a gólok is megérkeztek. A vezetést az 56. percben az örmények szerezték meg Spertsyan révén, de a románok 15 percen belül Cicaldau duplájával fordítani tudtak. A 77. minutumban aztán Puscas durva szabálytalansága miatt emberelőnybe kerültek a hazaiak, amit ki is tudtak használni. A 87. percben Haroyan révén összejött az egyenlítés, majd két perccel később már a vezetés is az örmények birtokában volt Barseghyan büntetőjének köszönhetően. Az állás ezt követően már nem változott, így Örményország 3 forduló után 3 győzelmet könyvelhet el.

Örményország – Románia 3-2 (0-0)
Gólszerzők: Spertsyan (56.), Haroyan (87.), Barseghyan (89. – büntető) ill. Cicaldau (62., 72.)
Kiállítás: – ill. Puscas (77.)

A mérkőzés összefoglalója:

 

A 20:45-kor kezdődő mérkőzések egyikén Liechtenstein Izlandot látta vendégül. Mindkét válogatott két vereséggel kezdte a selejtezősorozatot, de a találkozó esélyese így is Izland volt. A vendégek érvényesítették is a papírformát. A 12. percben Saevarsson góljával szerezték meg a vezetést, majd a szünet előtt Bjarnason találatával duplázták meg az előnyt. A második játékrészben Palsson is bevette a liechtensteini kaput, ezzel végleg eldöntve a mérkőzés sorsát. Ezt követően még összejött a szépítés a hazaiaknak Frick révén. A lefújás előtt még Sigurjonsson büntetőből volt eredményes, ezzel visszaállította a 3 gólos különbséget. Izland így megszerezte első győzelmét az idei sorozatban.

Liechtenstein – Izland 1-4 (0-2)
Gólszerzők: Frick (79.) ill. Saevarsson (12.), Bjarnason (45+1.), Palsson (77.), Sigurjonsson (90+3. – büntető)
Kiállítás: – ill. –

 

Izland és Románia legyőzése után Észak-Macedóniát fogadta a német válogatott. Joachim Löw együttese már az első játékrészben is nagy fölényben futballozott, de a szünetre mégis úgy vonulhattak, hogy hátrányban vannak. A vendégek ugyanis az egyetlen kapura tartó lövésükből megszerezték a vezetést Pandev révén, aki teljesen üresen maradt egy beadást követően. A második félidőben sem változott a játék képe, az észak-macedónok a vezetés tudatában még hátrébb húzódtak. A németeknek végül a 63. percben sikerült áttörnie a falat, miután Gündogan büntetőből volt eredményes. Ezt követően viszont nem tudta megszerezni a 2. találatát a hazai együttes, ellentétben az észak-macedónokkal, akik a 85. percben ismét előnybe kerültek. Ekkor Elmas lövése talált utat ter Stegen kapujába, amire már nem volt válasza Werneréknek. A németek ennek a vereségnek köszönhetően visszacsúsztak a J csoport 3. helyére.

Németország – Észak-Macedónia 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Gündogan (63. – büntető) ill. Pandev (45+2.), Elmas (85.)
Kiállítás: – ill. –

A mérkőzés összefoglalója:

A J csoport aktuális állása: