Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Előbb visszatérhet a Bayern klasszisa? – sajtóhír

Éppen a minap derült ki, hogy a Bayern München együttese legalább négy hétre elveszítette legfontosabb gólfelelősét, azonban a német sajtó úgy véli, hogy nem kell ennyit kihagynia a bajorok klasszisának…

A Bayern München keddi bejelentése értelmében a lengyel válogatott múlt hétvégi világbajnoki selejtezőjén térdsérülést szenvedő Robert Lewandowski előreláthatólag négy hétre kiesett. Ugyanakkor a Kicker csütörtökön már arról számolt be, hogy a játékos két hét múlva ismét pályára akar lépni, s ez “a kitartását, az akaraterejét és a profizmusát ismerve nem is számítana csodának”.

Annyi biztos, hogy szombaton az RB Leipzig elleni Bundesliga-rangadón még nem léphet pályára, de amennyiben hihetünk a sportmagazin feltételezésének, úgy Lewandowski például a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján már akár ott is lehet. Ezzel egyidejűleg a bajorok vezetőedzője, Hans-Dieter Flick leszögezte, hogy semmi esetben sem kockáztatnak, vagyis nem siettetik a gólvadász visszatérését.

A 2020-ban az év játékosának választott Lewandowski fantasztikus idényt fut, hiszen a bajnokságban 25 mérkőzésen 35 gólt szerzett, összességében pedig 36 meccsen 42 találat fűződött a nevéhez. A 2019-2020-as szezon során 47 tétmérkőzésen 55 gólt szerzett, a Bundesligának pedig 34 találattal lett a gólkirálya.