Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hetekre elvesztette legnagyobb sztárját a Bayern München – HIVATALOS

Sokkal nagyobb a baj, mint arról az első hírekben beszámoltunk, a keddi napon a Bayern München csapata hivatalos oldalán adott tájékoztatást a válogatottban megsérülő kiválósága állapotáról…

A Bayern München együttese a keddi napon megerősítette, hogy a lengyel válogatottól a klubjához idő előtt visszatérő Robert Lewandowski térdszalag-sérülést szenvedett, és előreláthatólag nagyjából négy hétig nem játszhat.

A 32 éves gólfelelős betalált a magyar válogatott ellen, és kétszer volt eredményes azon az ominózus mérkőzésen Andorra ellen, melyen a sérülését elszenvedte. Lewandoswki így nem csak hazája Anglia elleni világbajnoki selejtezőjét és a bajorok hétvégi, RB Leipzig elleni rangadóját kényszerül kihagyni, hanem például a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő mérkőzésein sem lehet ott.

A 2020-ban az év játékosának választott Lewandowski fantasztikus idényt fut, hiszen a bajnokságban 25 mérkőzésen 35 gólt szerzett, összességében pedig 36 meccsen 42 találat fűződött a nevéhez. A 2019-2020-as szezon során 47 tétmérkőzésen 55 gólt szerzett, a Bundesligának pedig 34 találattal lett a gólkirálya.

Lewandowski Bundesliga-pályafutása során 2010 és 2014 között 74 gólt lőtt a Borussia Dortmund színeiben, 2014 óta pedig 197-szer volt eredményes a bajorok alkalmazásában.