Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barcelona 20 millió eurót spórolt Coutinho sérülésével

A Barcelona középpályása, Philippe Coutinho felépülése nem haladt a vártak szerint, ezért a szezonban már nem fog pályára lépni, ez viszont pénzügyileg nagyon is jól jött most a katalán gárdának. 

Philippe Coutinho sérülése komolyabb a vártnál, és mivel ebben az idényben nem léphet pályára, nem fogja elérni a 100. barcelonai mérkőzését. Ha a brazil középpályás elérné ezt a számot, a katalánoknak 20 millió eurós bónuszt kellene fizetnie a Liverpoolnak, akikkel ebben egyeztek meg az átigazolásakor, azonban ezt az összeget most megspórolják ebben a szezonban. Coutinho egyetlen meccsen sem játszott december óta, a jelenlegi kiírásban pedig mindössze 14 alkalommal lépett pályára.

A Barcelona 120 millió eurót fizetett a Liverpoolnak Coutinhóért 2018-bam, amihez 40 millió euró társul még különböző bónuszok formájában, ebből pedig a katalánok eddig 15 millió fizettek ki.

A koronavírus-járvány talán a Barcelonát sújtotta a legjobban pénzügyileg, így a nyáron minden bizonnyal több játékosukból is pénzt szeretnének csinálni, hogy egyenesbe jöjjön a könyvelés. Az egyik szinte biztos távozó Coutinho lesz, de minden bizonnyal így sem fognak annyit kapni érte, mint amennyit már kifizettek, de legalább a fizetésétől megszabadulnak.