Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: nem játszott jól a Chelsea, de jó helyzetből várhatják a visszavágót

A Juventus után újabb skalpra hajthat a Porto, ezúttal azonban a hazai pálya előnyében nem bízhattak, mivel a Chelsea elleni párharc mindkét találkozóját Sevillában rendezik meg.

Elég langyosan kezdődött a találkozó. Az első helyzet a Porto előtt adódott, azonban erre 23 percet kellett várni. Majd a Chelsea az első kapura lövéséből megszerezte a vezetést és mint később kiderült az egész félidőben ez az egy kapura lövésük volt. A 32. percben Mason Mount fordult le a védőjéről és éles szögből a hosszú alsó sarokba lőtt, védhetetlenül 0-1!

A második félidő elején újabb erőket mozgósított a Porto, de csak nem sikerült betalálniuk. Ellenben a Chelsea második kapura lövése után megint majdnem gól született. Egy pattogós lövés jött ki Marchesinről, azonban az argentin kapus megúszta az esetet, mivel Havertz Pepe szorításában nem találta el az üres kaput.
A folytatásban egyre jobban érződött a Porto játékosain a fáradtság. Előbb csak támadásban akadtak pontatlanságaik, de a 85. percben Corona hibájából, Chilwell a kapuig mehetett, ahol szépen tolta el a labdát a kapus mellett és megszerezte a Chelsea második gólját 0-2!

Porto – Chelsea 0-2 (0-1)
Helyszín: Sevilla, Ramon Sanchez Pizjuan Stadion Vezette: S. Vincic (szlovén)
Gólszerzők:ill. Mount (32.), Chilwell (85.)
Sárga lapok: Mbemba (63.), S. Conceicao (74.- pályán kívül), Grujic (79.) ill.
Kiállítva:ill.

Porto: Marchesin – Manafa (F. Conceicao 83.), Mbemba, Pepe, Sanusi – Corona, Grujic, Uribe, Otavio (Martinez Toni 83.) – Marega (Vieira 83.), Luis Diaz
Vezetőedző: Sergio Conceicao

Chelsea: Mendy – Azpilicueata, Christensen, Rüdiger – James (T. Silva 80.), Jorginho, Kovacic (Emerson 90.+2), Chilwell – Mount (Kante 80.), Havertz (Giroud 65.), Werner (Pulisic 65.)
Vezetőedző: Thomas Tuchel

A mérkőzés összefoglalója