Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Championship: kiütéses győzelemmel hajszálra a feljutástól a Norwich – videóval

Az angol másodosztályú bajnokság (Championship) hétfői játéknapján az éllovas Norwich City együttese újabb fontos lépést tett a feljutás felé…

A listavezető Norwich City gárdája nem kegyelmezett aktuális ellenfelének, és 7-0-s csapást mért a mezőny második feléhez tartozó Huddersfield Town együttesére. A “kanárik” villámgyorsan magukhoz ragadták az előnyt finn gólgyárosuk, Teemu Pukki révén, aki már a nyolcadik percben betalált és végül három találattal zárta a találkozót, így negyedszáz bajnoki találatnál jár az idényben. Az első félidőben ötször eredményes Norwich másik kulcsembere az egész évben ihletett formában játszó argentin szélső, Emiliano Buendía volt, aki egy találata mellett három előkészítést vállalt. A félidei 5-0 után a City a második játékrészben már látványosan lazábbra vette a figurát, de azért két újabb találatot még így is össze tudott hozni, nem mindennapi csapást mérve így a vendég csapatra.

Két döntetlent követő sikerével a Norwich nyolc pont előnnyel vezeti a táblázatot a második Watford előtt, és jelenleg már 17 pont az előnye az automatikus feljutást jelentő küzdelemben a harmadik helyezett Brentford előtt, amely ugyan egyel kevesebb meccset játszott. Optimális esetben akár már a soron következő, hétvégi fordulóban bebiztosíthatják a feljutást. Az első két csapat egyenes ágon jut fel a PL-be, míg a harmadiktól hatodik helyen végző csapatok a rájátszásban vesznek részt. A playoff-ért még a zsinórban négyszer veszítő Swansea City, valamint a Barnsley, a Reading és a magas fokozatra kapcsoló Bournemouth gárdája pályázik reális eséllyel. A Championship szebb napokat is megélt csapatai közül például a Middlesbrough, a Notthingam Forest és a Blackburn Rovers is csak a középmezőnyben sínylődik, a Nagy Ádám fémjelezte Bristol City zsinórban elszenvedett három fiaskójával már csak a 14. helyet birtokolja, és a Wayne Rooney által irányított Derby County számára is legfeljebb a biztos bennmaradás lehet a cél.

Norwich City – Huddersfield Town 7-0 (5-0)
Gólszerzők: Pukki (8., 20., 61. – az utolsót büntetőből), Buendía (24.), Cantwell (29.), Dowell (42.), Hugill (78.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye