Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európába készül a River Plate csillaga – sajtóhír

A nemzetközi sajtóbeszámolók szerint továbbra is spanyol és olasz csapatok csábítják, a River Plate közelmúltban mesternégyest szerző kiválóságát, aki sorban kosarazza ki a brazil kérőket…

 

Az argentin TyC Sports beszámolói szerint a spanyol élvonalbeli Celta Vigo argentin vezetőedzője, Eduardo Coudet kifejezett kérésére mindenképpen meg fogja próbálni szerződtetni a River Plate kolumbiai támadóját, Rafael Santos Borrét, ugyanakkor az olasz Lazio is ajánlatot készül tenni érte.

Mint ismeretes, a “milliomosok” zsenije a közelmúltban többek közt a Palmeiras, a Sao Paulo és a Grémio ajánlatot is elutasította a kontinensről, mivel legfeljebb európai csapat kedvéért szándékozik elhagyni mostani kenyéradóját.

A 25 esztendős  csatár 2015-ben szerződött az Atlético Madrid csapatához, ám a “matracosok” alkalmazásában eltöltött két idényből az elsőt nevelőcsapatánál, a másodikat pedig a Villarrealnál kölcsönben töltötte. Utóbbi időszakról a közelmúltban Borré felesége elárulta, hogy a fiatal támadó annyira maga alatt volt és rosszul érezte magát a sikertelenség miatt, hogy  még pályafutása befejezését is fontolóra vette. A kolumbiai gólvágó minden sorozatot figyelembe véve az elmúlt szezont 20 góllal zárta, az aktuális bajnoki idényben pedig nyolc fellépésről öt találatot számlál.

Szerencsére nem így tett, hanem 2017-ben visszatért a Dél-amerikai kontinensre, azóta a River gólvágója, az argentin bajnokság 2019-2020-as idényében 12 találattal lett társgólkirály. Remek teljesítménye révén pedig neve ismét felmerült az európai csapatok lehetséges átigazolási közt, korábban állítólag már az Atlético is újra fontolóra vette, hogy lehetőséget biztosítson számára.