Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mesternégyes repítette az argentin sztárcsapatot – videóval

A múlt hétvégén döntetlennel végződő rangadó után a River Plate gárdája a javítás érdekében egy ideálisnak tűnő ellenfélhez, a Godoy Cruz ellen az argentin bajnokság (Copa de la Liga Profesional) 6. fordulójában…

 

A River Plate együttese esélyesként talán még a vártnál is simábban, 6-1-re ütötte ki vasárnapra virradóra a Godoy Cruz gárdáját Mendozában. Már az első öt perc végeztével megszerezték a vezetést a “milliomosok”, amikor egy ajtó-ablak helyzet végén Suárez bejátszásából Rafael Santos Borré passzolt közvetlen közelről az üres kapuba. Alig tíz perccel később hasonlóan egyértelmű akció végén Álvarez beadásából Matías Suárez volt eredményes. Ezt követően még az első félidő derekáig Borré szerzett egy újabb közeli találatot, valamint Julián Álvarez is betalált, miután négy hazai védő biztosított díszkíséretet a ziccer góljához. 22 perc után már 0-4 volt az állás, megsemmisítő csapást mért indiszponált ellenfelére a River Plate. Egy kis szusszanást követően a játékrész hajrájában Borré egy újabb ötösről a kapuba passzolt góllal megszerezte önmaga harmadik találatát, majd a fordulást követően a kolumbiai csatár negyedszer is eredményes volt, miután a leshatárról kiugorva a kapus mellett gurított jobbról a hálóba. 0-6 után picit visszavettek Gallardo tanítványai, nem akarták még ennél is jobban megalázni a pocsék napot kifogó ellenfelet, így több gólt nem szereztek. A házigazda számára szépségtapasznak sem nagyon lehetett nevezni a becsületgóljukat, melyet a hajrában Valentin Burgoa szerzett a tizenhatos vonaláról.

A néhány hete a szuperkupát is kiütéssel megnyerő River a fölényes győzelemmel felkapaszkodott a továbbjutást jelentő negyedik helyre a csoportjában.

Godoy Cruz – River Plate 1-6 (0-5)
Gólszerzők: Burgoa (76.), ill. Borré (6., 19., 36., 48.), Suárez (15.), Álvarez (22.)

 

A bajnokság aktuális állása

 

(Tabellák: us.soccerway.com)

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!