Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: megint döntetlen lett a rangadó – videóval

Vasárnap este az argentin bajnokság (Copa de la Liga Profesional) 2021-es idényének ötödik fordulójának “csoporton kívüli” csúcsrangadóján a Boca Juniors és a River Plate együttese mérte össze tudását egymással…

 

Ahogyan legutóbb januárban is, megint döntetlen rangadót vívott egymással a Boca Juniors és a River Plate, a két argentin óriásklub ezúttal 1-1-gyel zárta az egymás elleni összecsapását a még mindig nézők nélküli La Bombonerában. A találkozón eleinte a vendégek akarata érvényesült, többször is zavarba tudták hozni a Boca védelmét, a befejezésekbe azonban rendre hiba csúszott, vagy Andrada kapus elhárította a veszélyt. A házigazda az első félóra végeztével vezetett egyre több ígéretes ellenakciót, így Armani is megmutathatta képességeit a River gólvonala előtt. Az első játékrész hajrájában viszont ő is tehetetlen volt, amikor a Capaldo által kiharcolt tizenegyest Sebastián Villa Cano váltotta találatra. A Boca mehetett előnnyel a félidőre, és bár a River fokozta a tempót a folytatásban, az arany-kékek előtt több ajtó-ablak helyzet is adódott a vezetés növelésére. Nem tudtak azonban élni vele, a 67. percben pedig Angileri bejátszásából a közelmúltban igazolt Agustín Palavecino megszerezte első találatát a River mezében egy bravúros fejesgól révén. Nem sokkal később Zambrano éppen a gólszerzőt könyökölte arcon, és mehetett idő előtt zuhanyozni. Tíz perccel később viszont Casco is megkapta a második sárga lapját egy kíméletlen belépő után, így mindkét csapat tíz-tíz emberrel töltötte a hajrát. Egészen a lefújásig benne volt a mérkőzésben, hogy bármelyik csapat megszerezze a második gólt, a kapusok azonban ismét remek napot fogtak ki, így be kellett érniük a pontosztozkodással.

A döntetlennel egyik csapat sem lehet elégedett, egyrészt a Boca csak negyedik, a River csupán hatodik csoportjában, másrészt a Superclásicón mindig csak a győzelem lehet elfogadható.

Boca Juniors – River Plate 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Villa Cano (41.), ill. Palavecino (67.)
Kiállítva: Zambrano (69.), ill. Casco (79.)

 

A bajnokság aktuális állása

 

(Tabellák: us.soccerway.com)

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!