Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: “a lehető legtöbb szurkoló lesz a Puskás Arénában!”

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, valamennyi rendező ország benyújtotta az UEFA felé a terveit a tavaly nyárról 2021-re halasztott Európa-bajnokság mérkőzéseinek megrendezésének körülményeivel kapcsolatban…

A Nemzeti Sport részére adott interjúban a csütörtöki napon az MLSZ szóvivője, Sipos Jenő ismertette a honi szövetség álláspontját az Európa-bajnokság hazai mérkőzéseinek nézők előtti megrendezése kapcsán:

“A Magyar Labdarúgó-szövetség irányelve mindenki számára ismert. Azt szeretnénk, hogy ha a járványügyi helyzet lehetővé teszi a lehető legtöbb szurkoló a Puskás Arénában nézhesse a mérkőzéseket, a biztonsági és járványügyi előírások maximális betartása mellett. Ami az Európa-bajnoki rendezést és a magyarországi újranyitást illeti, két külön dologról van szó, ezeket ne mossuk össze!

Amiről mi beszélünk, az egy nyári eseménnyel kapcsolatos javaslat. A Budapesten, június második felében rajtoló Eb-re fogalmaztunk meg és adtunk le feltételeket a szervező UEFA kérésére. Ugyanezt mondtuk volna hetekkel ezelőtt, amikor még szó sem volt idehaza nyitásról, és várhatóan ezt mondanánk két hét múlva is, ha az UEFA ekkorra tűzte volna ki a visszajelzés határidejét. A futball gyakran kerül meglepő helyzetekben is az érdeklődés középpontjába, ezt megszoktuk. Az MLSZ feladata most, bő két hónappal az esemény előtt, hogy tervezzen, és próbáljon átlátható helyzetet teremteni a jegyvásárlók, szurkolók számára. A részletekről a jövő héten adunk bővebb tájékoztatást.”

Az UEFA korábban a pénteki napra ígért tájékoztatást az Európa-bajnoki helyszínekkel és a stadionok kihasználtságával kapcsolatban, miután valamennyi rendező benyújtotta az elképzeléseit.

Az eredeti tervek szerint Amszterdam, Baku, Bilbao, Bukarest, Budapest, Koppenhága, Dublin, Glasgow, London, München, Róma és Szentpétervár egy-egy stadionjában rendeznék meg az Európa-bajnokság mérkőzéseit. A 2019 novemberében átadott Puskás Arénában jelen állás szerint három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt bonyolítanának le.

Az Európa-bajnokság csoportbeosztása

A csoport (Baku és Róma): Olaszország, Svájc, Törökország, Wales
B csoport (Koppenhága és Szentpétervár): Dánia, Finnország, Belgium, Oroszország
C csoport (Amszterdam és Bukarest): Hollandia, Ukrajna, Ausztria, Észak-Macedónia
D csoport (London és Glasgow): Anglia, Horvátország, Csehország, Skócia
E csoport (Bilbao és Dublin): Spanyolország, Svédország, Lengyelország, Szlovákia
F csoport (Budapest és München): Portugália, Németország, Franciaország, Magyarország

Minden egyes csoport az első két helyezett automatikusan továbbjut a nyolcaddöntőbe, és a csoport harmadik helyezettek közül a négy legjobb.