Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: minden rendező leadta a terveit

Az európai szövetség (UEFA) beszámolói szerint az április 7-i megadott határidőik a 2020-ről 2021-re halasztott Európa-bajnokság valamennyi rendező országa beadta terveit, hogy hogyan kívánja megrendezni a kontinensviadal mérkőzéseit…

Az UEFA tornaigazgatója, Martin Kallen közölte, hogy minden rendezésre vonatkozó tervet megkaptak, és bár az egyes országok különböző ötletekkel álltak elő, egyenként mindegyiket meg fogják vitatni, és adott esetben módosítják még azokat.

Mint ismeretes, egy korábbi bejelentés értelmében úgy határoztak, hogy eltörlik azt a korlátozást, amely a stadionok nézőtéri kapacitásának 30 százalékában határozza meg a nemzetközi klub- és válogatott-mérkőzésekre beengedhető szurkolók számát. A döntés így teljesen a mérkőzéseket rendező országok kezébe adja annak az eldöntését, hányan vehetnek részt egy találkozón, ezáltal minden egyes ország hatósága külön-külön hozza meg a döntést, hogy milyen létszámban léphetnek be szurkolók a stadionokba.

Az eredeti tervek szerint Amszterdam, Baku, Bilbao, Bukarest, Budapest, Koppenhága, Dublin, Glasgow, London, München, Róma és Szentpétervár egy-egy stadionjában rendeznék meg az Európa-bajnokság mérkőzéseit. A 2019 novemberében átadott Puskás Arénában jelen állás szerint három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt bonyolítanának le.

Az Európa-bajnokság csoportbeosztása

A csoport (Baku és Róma): Olaszország, Svájc, Törökország, Wales
B csoport (Koppenhága és Szentpétervár): Dánia, Finnország, Belgium, Oroszország
C csoport (Amszterdam és Bukarest): Hollandia, Ukrajna, Ausztria, Észak-Macedónia
D csoport (London és Glasgow): Anglia, Horvátország, Csehország, Skócia
E csoport (Bilbao és Dublin): Spanyolország, Svédország, Lengyelország, Szlovákia
F csoport (Budapest és München): Portugália, Németország, Franciaország, Magyarország

Minden egyes csoport az első két helyezett automatikusan továbbjut a nyolcaddöntőbe, és a csoport harmadik helyezettek közül a négy legjobb.