Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: kétgólos sikert aratott idegenben a Manchester United – videóval

Csütörtökön már az Európa-liga negyeddöntőinek első felvonását rendezték, ahol a Manchester United a Napolit kiütő Granadához látogatott, míg a Villarreal a Tottenhamet kiejtő Dinamo Zagrebhez.

A Villarreal nem esett abba a hibába, mint a Tottenham, hogy lenézte a horvátokat és maximális odafigyeléssel játszottak, nem lankadt a figyelmük, így egy igazán küzdelmes mérkőzés alakult ki a felek között. Egyik csapat sem akart gólt kapni, ennek következtében nagyobb hangsúlyt fektettek a biztos védekezésre, hogy ne kapjanak gólt. Az első játékrész végén viszont Kevin Theophile-Catherine kezezett a büntetőterületen belül, ennek következtében a vendégek tizenegyest kapnak, amelyet Gerard Moreno értékesített a 42. percben (0-1). A második félidő elején Stefan Ristovski egyenlíthetett volna, de lövését Rulli kapus hárítani tudta. A Sárga tengeralattjáró tehát nem süllyedt el, de még vár rájuk egy kemény visszavágó.

Dinamo Zagreb – Villarreal 0-1 (0-1)
Játékvezető: D. Siebert (német), Helyszín: Stadion Maksimir (Zágráb)
Gólszerzők: ill. G. Moreno (42. – büntetőből)

A találkozót természetesen a vendégek irányították, azonban az első komolyabb lehetőségre a Vörös Ördögöknél is a 32. percig kellett várni, akkor viszont jött is a vezető találat Marcus Rashford révén, aki Lindelöf gyönyörű átadásából tudta megszerezni az előnyt (0-1). A 40. minutumban észre vetette magát a Granada is és kis híján ki is egyenlítette a spanyolok, de Yangel Herrera fejese csak a kapufát találta el. A második játékrészben a Granada összeszedte magát és sikerült több alkalommal is eljutniuk a Manchester United kapuja elé, viszont az egyenlítés nem jött össze. Sőt, Bruno Fernandes eldöntötte a továbbjutás sorsát, büntetőből talált be a portugál a hajrában, így magabiztos kétgólos előnnyel várhatják a visszavágót Solskjaerék (0-2).

Granada – Manchester United 0-2 (0-1)
Játékvezető: A. Soares Dias (portugál), Helyszín: Nuevo Los Cármenes Stadion (Granada)
Gólszerzők: ill. M. Rashford (32.), B. Fernandes (90. – büntetőből)