Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Flick: „A Bayern célja továbbra is az elődöntő”

Kiábrándító vereséget szenvedett tegnap este a címvédő Bayern München, a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő odavágóján. A párizsiak 3-2-re győzedelmeskedtek idegenben, de hiba lenne máris lefutottnak tekinteni a párharcot.

A koronavírus-járvány miatti nézőmentes Allianz Arenaban már 2-0-ra is vezetett a PSG, de a Bayern képes volt felállni. Ám a győzelem végül mégis a vendégeké lett, akik a szerencse mellett Keylor Navas kapusnak is hálát adhatnak.

Az előző idény döntője tehát most megváltozott végkimenetellel ért véget, de a Paris Saint-Germain még aligha dőlhet hátra, lévén többször is búcsúzott már a BL-től nyert helyzetben. Alighanem a megalkuvást nem ismerő német mentalitás még könnyen dönthet a Bayern javára. A müncheniek vezetőedzője, Hansi Flick egyenesen az elődöntőbe vizionálja sajátjait:

„Ez egy nagyon sajnálatos vereség volt a számunkra. A PSG hatékonyabb volt. Annak ellenére, hogy harmincegy lövésünk volt, még így is gratulálnom kell a csapatomnak a szellemi megközelítésért. Sajnos nem győztünk, hiába nyílt rá lehetőségünk, de az öltözőben elmondtam a fiaimnak, hogy Párizsban még egy meccset kell játszanunk. Pozitív eredményt kell elérnünk a visszavágón. Az elődöntő továbbra is a célunk, a mai meccs után semmi sem változik.”

– fogadkozott a „Bőrnadrágosok” trénere, a lefújást követő sajtótájékoztatón.