Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El Clásicó “Egyértelmű, hogy büntetőt kellett volna kapnia a Barcának!”

Az El Clásicó egyik vitatott pillanatát, a Ferland Mendy, Martin Braithwaite ellen elkövetett szabálytalanságát (?) a következőképpen értékelte a korábbi spanyol játékvezető, a szakértőként dolgozó Iturralde González.

A jelenleg az As sportnapilapnál vagy a Cadena SER rádiónál is dolgozó Iturralde González természetesen követte az El Clásicót, amelyet szerinte alapvetően befolyásolt Gil Manzano játékvezető ítélete a 83. percben.

“Egyértelmű, hogy büntető járt volna a Barcának. Braithwaite a labdáért ment, és látható, hogy elveszítette az egyensúlyát. Egy ilyen visszahúzás már kellőképpen ki tud billenteni az egyensúlyodból, hiszen a védő pont ellentétes erővel hatott a mozgására: vissza akarta tartani. Ha a két játékos, két különböző irányból ért volna oda, nincs miről beszélni, de így viszont nagyon is egyértelmű az eset! Buta megmozdulás volt Mendy-tól, és óriási szerencséje lett, hogy nem kapott büntetőt a Barca. Sőt, megítélésem szerint Mendyt még ki is kellett volna állítani! Azt hiszem a játékvezető számára nem volt egyértelmű elsőre a történés, és ezért nem konzultálhatott a VAR-ral.” – Magyarázta a korábbi megbecsült spanyol bíró, akinek szavai egészen biztos, hogy nem fogják megnyugtatni a katalán szimpatizánsokat.