Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Futsal Eb-selejtező: nem sikerült kivívni az Eb-részvételt

A képlet nem volt egyszerű, hiszen a többi selejtezőcsoport mérkőzéseitől is függött, hogy a fehérorosz-magyar párharc továbbjutójának kell-e majd pótselejtezőt játszania. Sajnos nem kell számolgatnunk, hiszen válogatottunk vereséget szenvedett Fehéroroszországban.

Mozgalmasan indult a mérkőzés, a nagy tét érezhető volt, de nem nyomta rá a bélyegét a meccsre. A csapatok törekedtek arra, hogy ne hibázzanak, de adódott lehetőség mindkét válogatott előtt az első percekben, azonban a kapusok jól állták a sarat, bravúrokat is bemutattak. A 8. percben megtört a jég, Zhigalko bombázott egy oldalberúgás után Alasztics Marcell kapujába (1-0). Nem kellett sokáig szomorkodnunk, rögtön a középkezdés után Horváth Norbert szaladt el a szélen, passzára Dróth Zoltán érkezett remekül és betalált (1-1). A 12. percben ismét a hazaiak kerültek előnybe, Matveenko talált be (2-1). Ezúttal nem sikerült olyan gyorsan egyenlíteni, de a félidő végén egy kezezés után büntetőt kapott a magyar válogatott, melyet Pál Patrik értékesített (2-2). A második félidő elején mindkét kapu előtt adódott veszély, de egyik csapat sem tudott betalálni. A játékrész második felére fokozta a nyomást Fehéroroszország, de a mieink jól védekeztek, illetve Alasztics is nagyokat védett. A 35. percben azonban már ő is tehetetlen volt, ekkor Los fordult le és lőtt a kapuba (3-2). Turzó József szövetségi kapitány ezután a vészkapus játékkal próbálkozott, de ez nem sült el jól, a 38. percben Selyuk (4-2), majd a 40. percben Krikun lőtt az üres kapunkba (5-2). Ezzel Fehéroroszország végzett a csoport második helyén és jelen állás szerint egyenes ágon kijuthat a hollandiai Európa-bajnokságra, bár ez még függ a többi csoport mérkőzéseinek eredményeitől.

Fehéroroszország – Magyarország 5-2 (2-2)
Gólszerzők: Zhigalko (8.), Matveenko (12.), Los (35.), Selyuk (38.), Krikun (40.), ill. Dróth (8.), Pál (19. – büntetőből)

Az 5. csoport végeredménye:

(A tabellát köszönjük az eredmenyek.com-nak!)