Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Baljós előjel is lehet madridi részről a 3-1-es siker?

A madridi Marca című lap szokásához hűen alaposan, minden részletre kiterjedően felvezette a Liverpool – Real Madrid Bajnokok Ligája negyeddöntő-visszavágóját. A neves fővárosi sportnapilap egy igen érdekes, a blancók számára már-már baljós előjelre is rávilágított.

Hiába madridi részről a 3-1-es előny és a meggyőző játék az első meccsen, előbbi nem feltétlenül jó ómen a blancók számára a nemzetközi porondon.

Európában ugyanis eddig 10 alkalommal szerzett 3-1-es előnyt a Real Madrid egy párharc első meccsét követően, mégis csupán 60% (6 alkalommal) jutott tovább a visszavágót követően!

Először az 1971/72-es idényben, még az egykori UEFA-kupában a PSV Eindhoven ellen esett ki a csapat 3-1-es előnyről, miután 2-0-ára kikapott a hollandiai visszavágón! Szintén ebben a sorozatban, az 1978/79-es szezonban a svájci Grashoppers jelentette a végállomást egy, a visszavágón elszenvedett 2-0-ás vereséget követően.

Az 1981/82-es idényben a Kaiserslautern ellen (szintén UEFA kupa) sokan azt hitték, meg van a továbbjutás a madridi 3-1-es sikert követően, ám a németek egészen hihetetlen, de 5-0-ával küldték haza a blancókat a visszavágóról, világraszóló sikert aratva.

Legutóbb, az 1992/93-as idényben a PSG jelentette a végállomást az UEFA kupában, miután madridi részről a 3-1-es sikerre, 4-1-gyel válaszoltak a párizsiak a visszavágón.

Érdekesség, viszont, hogy a Real Madrid angol ellenféllel eddig kétszer találkozott az ominózus 10-es meccs-szériájában, mindkétszer a Manchester Uniteddel: Előbb az 1956/57-es idényben, a Bajnokok Ligája jogelődjében a madridi 3-1-es sikert egy manchesteri 2-2 követett, ami Real-továbbjutást is ért; majd már a Bajnokok Ligájában, a 2002/03-as szezonban a 3-1-es madridi győzelmet egy 4-3-as angol győzelem követett Manchesterben, ami szintén a blancók továbbjutását eredményezte – Vélhetően hasonló forgatókönyvvel elégedettek lennének most is a spanyol fővárosban.

 

A Liverpool – Real Madrid találkozót 21:00-tól az M4 Sport élőben közvetíti!