Ballábas védőt keres a Barca

A Mundo Deportivo csütörtöki címlapja szerint ballábas középhátvédet keres az FC Barcelona, amely a nyáron szeretné eladni Samuel Umtitit. 

Az FC Barcelonánál idén nyáron a csatárkérdés megoldása a legfontosabb, de a Mundo Deportivo szerint a vezetőség egy viszonylag olcsón megszerezhető ballábas középhátvéddel is szeretné megerősíteni a keretet. A katalánok terve, hogy a nyáron eladják Samuel Umtitit, mert már nem bíznak benne, hogy a világbajnok francia visszanyeri a régi formáját, és a helyére vennének másik belső védőt.

A spanyol lap a kiszemeltek között említi Lisandro Martínezt, az Ajax 23 éves argentin játékosát, Marcos Senesit, a Feyenoord vele egyidős és szintén argentin védőjét, valamint Aissa Mandit, a Real Betis hatvanszoros algériai válogatott labdarúgóját, aki ugyan jobblábas, de bevethető bal oldali középhátvédként is, és mellette szól, hogy a nyáron lejár a szerződése a sevillai klubnál. A lap ezen kívül megjegyzi, hogy a Barcának visszavásárlási joga van a tavaly nyáron távozó Jorge Cuencára, aki a Villarreal játékosaként jelenleg a másodosztályú Almeríánál szerepel kölcsönben. A Mundo Deportivo hozzáteszi, hogy a katalánok nyomon követik Alessio Romagnoli helyzetét is, őt 2022-ig köti megállapodás a Milanhoz.

Függetlenül attól, hogy ballábas belső védő érkezik-e a nyáron a Camp Nouba, Eric García szerződtetése szinte biztosra vehető, de a Manchester Cityt elhagyó spanyol futballista Gerard Piquéhez, Ronald Araújóhoz és Óscar Minguezához hasonlóan jobblábas, így – Umtiti távozása esetén – ballábasként egyedül Clément Lenglet maradna bevethető a védelem tengelyében.

A másik nagy katalán sportlap, a Sport a csütörtöki címlapján eközben azt írta, az FC Barcelona felvette a kapcsolatot az RB Leipziget erősítő Dani Olmóval.