Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eb 2020: Rómában is lesznek nézők, de…

Remek hírről számolnak be az olaszországi sajtóértesülések, a nyáron talán végre valóban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságot illetően. Mint ismert, több nagyváros ad majd otthont a huszonnégycsapatos tornának. Köztük Róma is.

Olaszország Róma városával, és a legendás Stadio Olimpicoval fogja képviseltetni magát az Európa-bajnokságon. No, meg persze az olasz válogatottal. Az AS Roma és a Lazio arénája három csoportmeccsen, illetve egy negyeddöntőn lesz házigazdája az Eb-nek.

A lassan már századik születésnapjához közeledő Olimpico (1928-ban kezdték el építeni) összes férőhelye valamivel több, mint 70 ezer fő. Az olasz szövetség (FIGC) elnökének bejelentése szerint a stadion 25 százalékos telítettséggel működhet majd minimum a nyári tornán. Gabriele Gravina elmondása szerint egyeztettek az UEFA-val, és a szervezőkkel is.

A sportvezető szerint így már biztos, hogy legalább 17500 néző lehet ott az Olimpico lelátóin.Gravina szerint akár még több nézőt is beengedhetnek majd, de ez függ attól is, hogy ez előttünk álló időben mennyire esik vissza a vírusjárvány miatti vészhelyzet. Természetesen hozzátette, hogy csak védőoltással oltalmazott személyek léphetnek be mind a kialakításra kerülő szurkolói zónákba, mind a stadionba.