Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Folytatódik a blancók BL-rekordja!

A Real Madrid Liverpool elleni továbbjutásával egy egészen elképesztő statisztika büszke tulajdonosai lehetnek a madridiak.

Kezdjük azzal, hogy az európai kupákban messze a Real madrid mondhatja el magáról, hogy eljutott egy sorozat elődöntőjéig. A blancók ezt a Liverpool kiejtésével 30. alkalommal tették meg, messze megelőzve a második Bayern Münchent (21 alkalom) és a harmadik Barcelonát (16 alkalom).

De ez még nem minden!

A Bajnokok Ligája legutóbbi 11 idényéből 9-szer eljutott a Real legalább az elődöntőig, ahol Zinedine Zidane vezetésével korábban háromszor járt, mind a három alkalommal meg is nyerte a sorozatot.

Érdekesség még, hogy az a Chelsea vár a blancókra a BL-elődöntőben, akivel még egy meccset sem játszottak a Bajnokok Ligája történelmében.
A két csapat egyébként is eddig kétszer találkozott csupán Európában: Előbb az 1970/71-es kupagyőztesek Európa-kupájának fináléjában; majd 1998-ben az európai Szuperkupáért csaptak össze a felek – A KEK-ben újrajátszás után a Chelsea örülhetett, csak úgy, mint ’98-ban.