Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az argentin elnök nem biztos abban, hogy megrendezik a Copa Americát

A 2020-ban elhalasztott Copa Americát idénre helyezték át, amit Argentína és Kolumbia közösen fog megrendezni. Az argentin elnök azonban most aggodalmát fejezte ki a torna miatt.

Argentína elnöke, Alberto Fernandez legutóbb arról nyilatkozott, hogy kétségei vannak afelől, hogy meg tudják rendezni a Copa Americát.

A dél-amerikai kontinenstornát tavalyról halasztották el, de a tervek szerint június 10 és július 10 között fogják megrendezni Argentínában és Kolumbiában, azonban a jelenleg is keményen zajló koronavírus-járvány miatt még mindig maradt néhány megválaszolatlan kérdés a Copa America körül, és ezek miatt aggódik az argentin elnök.

“Nem akarom meghiúsítani a Copa America megrendezését, de azt akarom, hogy legyünk óvatosak és körültekintőek. Még van időnk elemezni a dolgokat és megfigyelni, hogyan alakul a helyzet”

– nyilatkozta Fernandez.

Objektíven nézve a helyzetet, látom, hogy mi történik jelenleg az argentin futballcsapatokkal. Még csak el sem hagyták Argentinát, és látjuk, mi történik. Új esetek jelennek meg újra és újra. A sporthatóságoknak körültekintően kell eljárniuk. Az, ami most jelenleg is zajlik az argentin csapatoknál megmutatja, hogy mi történhet, hogy ha elhagyjuk Argentínát és olyan országokban lépünk pályára, ahol még rosszabb a helyzet.”

Argentínában eddig több mint 2,5 millió koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, és közel 59 ezer a vírushoz köthető halálozások száma, emellett pedig jelenleg 19-25 ezer közé tehető a napi új esetek száma.