Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hertha: kórházban kezelték Dárdai egyik játékosát

Három mérkőzését is elhalasztották, a Bundesligában a bennmaradásért harcoló Herthának, miután Dárdai Pál és segítője, illetve több játékos is megfertőződött a koronavírussal. Most az is kiderült, hogy a csapat egyik kapust kórházban kellett kezelni a betegség miatt.

A csapat 36 éves norvég kapusa, Rune Jarstein tünetei miatt olyan súlyosak voltak, hogy kezelést igényelt. A játékos a válogatott szünet után, a nemzeti csapatától való visszatérése után, nem sokkal produkált pozitív tesztet.

„Április elsején Rune tesztje negatív volt. Másodikán és harmadikán éjszaka már megjelentek nála a tünetek, aztán harmadikán és negyedikén már pozitív lett a tesztje. A brit mutánst kapta el súlyos szimptómákkal – mesélte Arne Friedrich, a klub sportigazgatója. – Runét alaposan leterítette a koronavírus. Kórházba is került.”

Jartstein már jobban és a kórházat is elhagyhatta, azonban valószínűleg Dárdai Pál, már nem számíthat egyik kedvenc játékosára.
A kapus 2014 óta a Hertha játékosa, azóta 162 Bundesliga-meccset játszott a fővárosi csapatban, amelyből 133-at Dárdai Pál irányítása alatt. A magyar vezetőedző érkezése után újra első számú kapusnak számít.

A Bundesliga állása