Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: “a világ egyik legjobb csapatát győztük le”

A két BL-elődöntős angol csapat szombaton egymás ellen játszotta le az FA-kupa elődöntőjét, melyen a Chelsea 1-0-s győzelmet aratott a Manchester City ellen, és készülhet a Wembleyben megrendezésre kerülő fináléra…

A Chelsea csapatát az idény közben átvevő Thomas Tuchel elképesztő magasságokba repíti az együttest, a bajnokságban való javuló eredmények mellett elődöntősök a Bajnokok Ligájában, és bejutottak a döntőbe az FA-kupában. A német menedzser öröme teljes érthető volt a lefújást követően:

“Ha Guardiolával találkozol, tudod, hogy a legmagasabb szinten játszol, mert bárhol is van – Barcelona, Bayern vagy jelenleg a Manchester City –, az ő csapata az etalon, és ez a Premier League-ben sincsen másképp. Megérdemeltük a győzelmet a világ egyik legjobb gárdája ellen, amelyet a világ legjobb edzője irányított, szóval ez hatalmas löketet adhat nekünk a folytatáshoz és a fejlődésünkhöz.

Dicséret illeti a csapatomat, hiszen nem álltunk vissza a City ellen és nem abban reménykedtünk, hogy valahogy megússzuk gól nélkül, hanem keményen megdolgoztunk a sikerért. A játékosok kisegítették egymást, ha párharcokat veszítettünk. Meg akartuk mutatni, hogy van bennünk kurázsi és bátrak vagyunk, ami sikerült is, emiatt most nagyon boldog vagyok.”

Fantasztikus sikerével Tuchel lett a valaha volt első FA-kupa-döntős német szakvezető, egyúttal karrierje során a hatodik egymás elleni találkozás során először győzte le Guardiola aktuális csapatát. Mostani menedzsere irányításával a Chelsea 19. mérkőzése közül már tizennegyedik alkalommal nem kapott gólt.

Az FA-kupa másik elődöntőjében vasárnap este 19:30-tól a Leicester City és a Southampton csapata találkozik egymással. A sorozat döntőjére majd május 15-én kerülhet sor.