Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi: „Különleges csapat, különleges trófea”

Könnyedén nyerte meg az FC Barcelona együttese a spanyol labdarúgó-kupa 2020/21-es kiírását. A katalán kirakatklub 4-0-val gázolta el az Athletic Bilbaot. A csapatkapitány Lionel Messi a pályafutása hetedik Copa győzelmének örülhetett.

A Barcelona pedig a harmincegyedik alkalommal érte a csúcsra a Király-kupában, melynek idei szezonjában a Cornellat, a Rayo Vallecanot, a Granadat és a Sevillat ütötte ki a döntőig vezető úton.

Igaz, a kiütés erős szó. A Cornella, a Granada és a Sevilla is csak hosszabbításban tudta megadni magát a Barcelonának. Sőt, a Koeman csapat a Rayo ellen is csak hátrányból felállva tudott végül továbbjutni. Magyarán komoly és erőt próbáló küzdelemben jutott el a végső győzelemig a Barca, melynek jelentőségét Leo Messi is igyekezett kiemelni:

„Nagyon kemény Copa del Rey volt számunkra. Mindig jó trófeát emelgetni. Nagyon nap ez a csapat számára, amely megérdemelte az örömöt. Nagyon különleges ennek a klubnak a kapitányának lenni, amelyben az egész életemet éltem. Nagyon különleges az is, hogy felemelhettem a trófeát. Gyors játékosaink vannak, akik a semmiből teremtenek gólszerzési esélyeket. Türelmesek voltunk, és helyzeteket teremtettünk. Nagyon sokat mozogtunk.”

– összegezte a tegnap estét a lefújás után, a gránátvörös-kékek csapatkapitánya.