Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi lett a Király-kupa-döntők történetének legjobb gólszerzője

Ahogyan arról beszámoltunk, a Barcelona talán a vártnál is simábban, 4-0-s sikert aratott az Athletic Club felett a Király-kupa szombat esti döntőjében, így Lionel Messi az első kupagyőzelmét ünnepelhette csapatkapitányként…

Lionel Messi két góllal járult hozzá a Barcelona 4-0-s győzelméhez az Athletic Club ellen a szombat esti Király-kupa-döntőben. Ezzel az argentin klasszis a döntők történetének legeredményesebb játékosa lett 10 góljával Telmo Zarra rekordját felülírva.

“Boldog vagyok amiatt, hogy elértük az első trófeát. Nagyon sokat szenvedtünk érte minden meccsen. Mindig csodálatos dolog felemelni egy trófeát. Nagyon nagy kár, hogy nem tudjuk együtt ünnepelni a győzelmet a saját szurkolóinkkal. Most ezt a szituációt kell elfogadnunk. A kupák mindig különlegesek, és a szurkolók nagyon élvezik minden percét. Ez a két szurkolótábor különösen hozzászokott ezekhez a döntőkhöz, és nagyon tudja élvezni”

– tette hozzá a Barca hatszoros aranylabdás kiválósága.

Egyúttal Messi lett a sorozat történetének valaha volt harmadik játékosa, aki két kupadöntőben is duplázni tudott Félix Zubizarreta (1915 és 1916) és Guillermo Campanal (1935 és 1939) után.