Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: Szalai egyenlítő gólja után fordított a Fener – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) 35. fordulójának vasárnapi játéknapján az üldöző Fenerbahce együttese a kiesés elől menekülő címvédő Basaksehir otthonába látogatott…

Az esélyesebb Fenerbahce 2-1 arányú sikert ért el a Basaksehir otthonában a török bajnokság vasárnapi slágermeccsén. Bátran kezdte a hazai csapat a mérkőzést, és az első húsz perc végéhez közeledve egy ellentámadás végén Omer Sahiner bombájával a vezetést is meg tudta szerezni. A címvédő méltó ellenfele volt a bajnokesélyesnek, és izgalmas, kemény csata dúlt a játéktéren, a Fener hiába igyekezett képtelen volt mezőnyfölényt kialakítani. Aztán a játékrész hajrájában egyre jobban átvették az irányítást, és öt perccel a szünet előtt Erkin szögletét a rövid saroknál Tufan csúsztatta meg, majd az előre húzódó Szalai Attila továbbította közvetlen közelről az ellenfél kapujába, 1-1-re módosítva a találkozó állását. A csapatából kirobbanthatatlan magyar válogatott hátvéd januári leigazolása óta már a második gólját szerezte a török élvonalban. Bő tíz perc telt a folytatásból, és már a Fenernél volt az előny, hiszen Tufan újabb gólpasszát követően a görög Dimitrios Pelkas tudott eredményes lenni. Nem sokkal később a hazai csapatból Tekdemir a második sárga lapja miatt a kiállítás sorsára jutott, így még inkább megpecsételődött a Basaksehir sorsa. Az utolsó félórában a vendégek biztosan őrizték előnyüket, azonban az utolsó percekben a kapus szabálytalansága után büntetőhöz jutottak a hazaiak, ám Visca lövését Tekin hárítani tudta, így Szalaiék mindhárom pontot elvitték a címvédő otthonából.

Győzelmével a Fenerbahce két pontra megközelítette a nála egyel még mindig kevesebbszer pályára lépő listavezető Besiktast, és tartja négy pont előnyét a szintén kevesebbet játszó harmadik Galatasaray előtt.

Basaksehir – Fenerbahce 1-2 (1-1)
Gólszerzők: Sahiner (18.), ill. Szalai A. (40.), Pelkas (57.)
Kiállítva: Tekdemir (60.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye