Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: A véghajrában bukott el 2 pontot a Liverpool! – videóval

Az angol bajnokság (Premier League) 32. fordulójának hétfő esti mérkőzésén a Leeds United a Liverpool csapatát fogadta. Az első játékrészben jobban játszott Jürgen Klopp együttese és a vezetést is megszerezték. A második félidőben viszont a Leeds volt fölényben, ami a véghajrában góllá is érett, így döntetlennel ért véget a találkozó.

Az első percektől kezdve veszélyesebben futballozott a Liverpool és több komoly helyzetet is ki tudtak dolgozni, de ezekből nem tudtak betalálni. A Leeds ígéretes ellentámadásokkal operált, ám az utolsó megmozdulásokba rendre hiba csúszott. A „Vörösök” fölénye a 31. percben érett góllá. Jota gyönyörű labdát adott Alexander-Arnoldnak, aki a kifutó Meslier mellett középre tette a játékszert, így Manénak csak az üres kapuba kellett passzolnia, 0-1! A szenegáli támadó 9 bajnoki után talált ismét a hálóba.

A második játékrészben a Liverpool átadta a kezdeményezést a Leeds számára. Bielsa csapata igyekezett támadóbban fellépni, és sikerült is komoly helyzeteket kidolgozniuk, de ezeket elhibázták. A 69. percben már nagyon közel járt a Leeds az egyenlítéshez, de Alisson bravúrral hárítani tudott. A 75. minutumban már Alisson is tehetetlen volt Bamford emelésével szemben, ám a támadó kísérelete a felsőlécen csattant. 2 perccel később ismét a brazil kapus volt főszerepben, miután Roberts ziccerét is hárította. A 85. percben Salah előtt is nagy esély adódott arra, hogy eldöntse a találkozó sorsát, de az egyiptomi kísérlete kevéssel elkerülte a kaput. A 87. percben összejött az egyenlítés a Leedsnek. Egy szöglet után Llorente volt eredményes, 1-1! A ráadásban Oxlade-Chamberlain előtt adódott ígéretes lehetőség, a középpályás viszont nem találta el jól a labdát. Ezt követően már nem alakult ki újabb helyzet, így hiába volt sokáig előnyben a Liverpool, végül meg kellett elégedniük egyetlen ponttal.

Leeds United – Liverpool 1-1 (0-1)
Helyszín:
Elland Road Vezette: A. Taylor
Gólszerzők: Llorente (87.) ill. Mané (31.)
Sárga lapok: Dallas (25.), Alioski (37.) ill. Firmino (39.)
Kiállítás: -ill.-

Leeds United: Meslier – Alioski (Klich 79.), Struijk, Llorente, Ayling – Phillips, Harrison, Roberts (Hernández 86.), Dallas, Costa (Ocampo 67.) – Bamford Vezetőedző: Marcelo Bielsa

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Fabinho, Kabak, Robertson – Milner, Wijnaldum, Thiago – Mané (Salah 71.), Firmino, Jota (Oxlade-Chamberlain 81.) Vezetőedző: Jürgen Klopp

A mérkőzés összefoglalója:

A 32. forduló eredményei:

Péntek:
Everton 2-2 Tottenham

Szombat:
Newcastle 3-2 West Ham
Wolves 1-0 Sheffield United

Vasárnap:
Arsenal 1-1 Fulham
Manchester United 3-1 Burnley

Hétfő:
Leeds United 1–1 Liverpool

 

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: