Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Ítéletet mondott a Szuperligáról a liga elnöke!

Az európai Szuperliga ellen már korábban is egyértelműen felszólaló Javier Tebas újfent a ‘szakadár’ bajnokság kapcsán nyilatkozott. A La Liga elnöke szerint – szerencsére – egyértelmű, hogy mi történik a Szuperliga körül. 

“A Szuperliga halott!” – Idézi a madridi As című sportnapilap sportvezető csütörtöki szavait.

“Az angol és német klubok nélkül az elképzelés életképtelen, hiszen így em lehet létrehozni a projektet. A Szuperliga-elképzelés 20 éve fenyegette a futballt, szerencsére amint létre jött volna, 48 órával később el is tűnt!” – Folytatta Javier Tebas.

“Ezt az egész ötletet nem a bevételek kiesése generálta! Ezeknek a kluboknak inkább el kellene kezdeni csökkenteni a kiadásaikat! Nincs szükségünk a futballisták növekvő jövedelmére sem, arra, hogy a már meglévő hat Ferrarijuk helyett egy hetedikkel is járhassanak! Az én véleményem mindig is egyértelmű volt: Nincs szükségünk egy ilyen ligára, azért, hogy egyesek növeljék a bevételeiket, ráadásul nem gondolom, hogy anyagilag leépülnének az érintett klubok, így semmi értelme kivételes intézkedéseket hozni!” – Zárta egyértelmű mondandóját a La Liga első embere.