Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: borzalmas öngóllal kapott ki az Arsenal

Egy valójában nagyon is közepes, valós sztárok nélküli kezdőcsapattal állt ki az Arsenal együttese az Everton elleni bajnokin péntek este. A tét persze egyre kisebb a „Ágyúsok” számára: már aligha érik el valamelyik nemzetközi kupaindulást jelentő pozíció valamelyikét.

Premier League – 33. forduló

A címben használt borzalmas jelzőt természetesen az egész mérkőzésre rásüthetjük. Hiába is lett volna összességében fontos a meccs által behúzható három pont, aligha hiányzott még ez az erőpróba a két fél számára. A nem akarásnak pedig igazi, szezonvégi nyögés lett a vége.

A meccs hőse is lehetett volna a hazaiak kapusa, Bernd Leno. A német légiós látványos védést is bemutatott, ám végül rajta ment el a legalább vérszegény döntetlen is. Az Everton egy remek magas és hosszú indítás után találta meg labdával Richarlisont. A brazil vágtázott, átverte a balhátvédként szenvedő Xhakat, majd egy pocsék lövéssel lepte meg Lenot. Aki képes volt az év legszerencsétlenebb öngólját összehozni.

A meccs végeredményének köszönhetően szakadás látszik a tabellán a nyolcadik helytől kezdődően. Az Arsenal a forduló végére akár a 11. helyig is visszacsúszhat.

Arsenal – Everton 0:1 (0:0)
G.:ill. Leno (76., öngól)

A meccs összefoglalója:

A bajnokság állása:


A góllövőlista állása: