Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Griezmann duplájával nyert a Barcelona! – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 32. fordulójának vasárnapi játéknapján a nemzetközi kupaporondért hajtó Villarreal a bajnoki címről álmodozó Barcelonát látta vendégül. A vezetést az első játékrészben megszerezték a hazaiak, de a Barca Griezmann duplájával megfordította a találkozót.

Komoly iramot diktált mindkét együttes a találkozó első perceiben, de a Barcelona fokozatosan átvette az irányítást. A félidő feléhez érve már Asenjo két nagy bravúrjára volt szükség, hogy ne kerüljön előnybe a Barca. A 27. percben aztán megszerezték a vezetést a hazaiak. Pau Torres indítását Chukwueze kapta, az őt őrző Alba pedig elcsúszott. A nigériai játékos ezt követően ter Stegent is kicselezte és az üres kapuba passzolt, 1-0! Nem sokáig örülhettek az előny megszerzésének Emeryék, egy minutum múlva ugyanis már egyenlő volt az állás. Mingueza kiugratásából Griezmann volt eredményes, miután gyönyörű mozdulattal elemelte Asenjo mellett a labdát, 1-1! A francia támadó a 35. percben már a második góljának örülhetett. Foyth rosszul tette haza a labdát, Griezmann pedig kegyetlenül kihasználta a hibát, 1-2! A szünet előtt még volt esélye Griezmannak megszerezni a 3. gólját, de Asenjo ismét védeni tudott.

A második játékrészben visszaesett a játék irama, nem tudtak komoly helyzeteket kidolgozni a csapatok. A 65. percben aztán emberelőnybe került a Barcelona, miután Trigueros csúnyán eltalálta Messi lábát. A 84. minutumban de Jong előtt adódott nagy esély, hogy eldöntse a találkozót, de a holland emelése kevéssel elkerülte a kaput. Összességében jól tartotta magát emberhárányban a Villarreal, de az egyenlítés nem jött össze, így sorozatban negyedik meccsén is alulmaradt a Barcával szemben Emery csapata.

Villarreal – Barcelona 1-2 (1-2)
Helyszín:
Estadio de la Ceramica Vezette: C. Del Cerro
Gólszerzők: Chukwueze (27.) ill. Griezmann (28., 35.)
Sárga lapok: Albiol (66.), Torres (74.) ill. Griezmann (50.), Busquets (82.), Mingueza (90+3.)
Kiállítás:
Trigueros (65.) ill.-

Villarreal: Asenjo – A. Moreno (Estupinan 60.), Torres, Albiol (Gaspar 89.), Foyth – Trigueros, Parejo, Capoue (Gomez 77.), Chukwueze (Pino 89.) – Alcacer (Coquelin 60.), G. Moreno Vezetőedző: Unai Emery

Barcelona: ter Stegen – Mingueza, Pique, Lenglet – Dest (Roberto 46.), Busquets (Araujo 88.), Pedri (Moriba 64.), de Jong, Alba – Griezmann (Dembélé 80.), Messi Vezetőedző: Ronald Koeman

 

A mérkőzés összefoglalója:

A 32. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Elche 1-0 Levante
Valladolid 1-1 Cadiz
Valencia 1-1 Alaves
Real Madrid 0-0 Real Betis

Vasárnap:
Huesca 0-2 Getafe
Villarreal 1–2 Barcelona
18:30 Celta Vigo – Osasuna
18:30 Sevilla – Granada (Tv: Spíler 2)
21:00 Athletic Bilbao – Atletico Madrid (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Eibar – Real Sociedad (Tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása:

 

A góllövőlista állása: