Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: a Lille nyerte a forduló rangadóját, így újra vezeti a tabellát – videóval

A francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 34. fordulójának zárómérkőzése egy igazi rangadó volt, a negyedik helyezett Lyon fogadta a harmadik pozíciót elfoglaló Lille együttesét, de vasárnap kora este lépett pályára a szintén bajnoki címért küzdő Monaco is.

A találkozó nem hozott a vártakhoz képest óriási iramot, azonban gólok így is estek. A vezetést az első kaput eltaláló lövésből a Lyon szerezte meg, az algériai csatár, Islam Slimani talált be a 20. percben. A hazaiak viszont jobban sáfárkodtak lehetőségeikkel, ugyanis Slimani lövése Fontéról vágódott a kapuba, így már 2-0-ra vezetett a Lyon 35 perc elteltével. A Lille ezt követően észhez tért és még az első félidőben szépíteni tudott Burak Yilmaz révén. A második játékrészben pedig a vendégek játéka hatalmasat változott és lefocizták a Lyont, aminek a 60. percben meg is lett az eredménye, ugyanis a kanadai csatár, Jonathan David ki tud egyenlíteni. Sőt, a 85. percben Yilmaz újra beköszönt, így teljesen megérdemelten kétgólos hátrányból felállva 3-2-re nyeri a forduló rangadóját a Lille és visszavette a vezetést a tabellán a PSG-től.

Lyon – Lille 2-3 (1-0)
Játékvezető:
F. Letexier, Helyszín: Parc Olympique Lyonnais (Lyon)
Gólszerzők: I. Slimani (20.), J. Fonte (35. – öngól) ill. B. Yilmaz (45+1. 85.), J. David (60.)

Az Angers számára már tét nélküli volt a mérkőzés, maximum a helyezésükön javíthattak, míg a Monaco a győzelmével felléphetett a második helyre. A találkozón végig érződött, hogy melyik csapat akarja jobban a győzelmet, de a kapu előtti utolsó passzok és megmozdulásokat sorra elvétették a vendégek. Azonban a legvégén csak összejött a győzelem a hercegségieknek, a csereként beálló házi gólkirály Wissam Ben Yedder emelte át gyönyörűen Bernardoni kapus felett a labdát, ezzel életben tartva bajnoki reményeit a Monacónak.

Angers – Monaco 0-1 (0-0)
Játékvezető: H. El Hadj, Helyszín: Stade Raymond-Kopa (Angers)
Gólszerzők:ill. Ben Yedder (79.)

A forduló eddigi eredményei és további programja:
Péntek:
Reims – Marseille 1-3

Szombat:
St. Etienne – Brest 1-2
Metz – PSG 1-3

Vasárnap:
Nice – Montpellier 3-1
Lens – Nimes 2-1
Lorient – Bordeaux 4-1
Rennes – Dijon 5-1
Strasbourg – Nantes 1-2

A bajnokság jelenlegi állása:

A góllövőlista jelenlegi állása: