Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: győzelmével karnyújtásnyira a bajnoki címtől az Inter – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 33. fordulójának vasárnapi programjában a bajnoki listavezető Inter hazai környezetben, a címvédő Juventus gárdája pedig házon kívül lépett pályára egy-egy középcsapat ellen…

 

Az Inter ha nehezen is, de behúzta a kötelező 1-0-s győzelmet a Hellas Verona ellen, és rendkívül fontos lépést tett a Scudetto megnyerése felé. Az első pillanattól fogva agilisen kezdte a játékot az Inter, pár perc után Martínez puskázta el az első komoly lehetőséget, nem sokkal később pedig Hakimi helyzeténél kellett nagyot védenie Silvestri kapusnak. A masszív középcsapatnak számító Hellas az első 25 perc végén adott életjelet magáról, amikor az Inter-nevelésű Dimarco tette próbára a veterán Handanovic képességeit, de a kapus jelesre vizsgázott. Némileg kiegyenlítetté vált a játék, a milánóiak uralták a mérkőzést, de az első félidőben képtelenek voltak betalálni. A szünet után is a Nerazzurri volt aktívabb, de Antonio Conte legénysége a folytatásban is jó darabig csak kihagyott helyzetekig jutott, Silvestri ismét ihletett formában védte a Verona kapuját. Végül az utolsó negyedórán belülre fordulva egy gyors ellentámadás végén Hakimi előkészítéséből Matteo Darmian szerezte meg a vezetést érő találatot a milánóiak javára. Pár perccel később egyenlíthettek volna a vendégek, ám Faraoni találatát végül érvénytelenítették. Az Inter két döntetlen után újra győzni tudott, és jelenleg 13 pont előnnyel áll a mezőny élén.

Inter – Hellas Verona 1-0 (0-0)
Gólszerző: Darmian (76.), ill.

 

Ezzel szemben a Juventus csapata csak 1-1-es döntetlent ért el a Fiorentina vendégeként. Mezőnyfölényben kezdte a mérkőzést a torinói gárda, de a komolyabb lehetőségek eleinte a “violák előtt” adódtak, a játékrész derekánál Pulgar a kapufát találta el. Nem sokkal később Vlahovic nagy helyzetbe esett el, de a büntető végül elmaradt. Néhány perc múlva Rabiot kezezését követően a videóbíró már megadta a tizenegyest a hazaiak javára, Dusan Vlahovic pedig magabiztosan értékesítette. A 21 éves szerb támadó már a 17  gólját szerezte a szezonban, egyúttal a Serie A történetének első 22 év alatti játékosa lett a 2004-2005-ös idény óta, aki ennyi gólt lőtt. Röviddel a szünet előtt Ramsey nem tudott élni a lehetőséggel, így az álmosan játszó Juve hátrányban ment le a szünetre. A második félidőre Pirlo pályára küldte Álvaro Moratát és Dejan Kulusevskit is, előbbi pedig kevesebb mint egy perc alatt kiegyenlítette a találkozó állását, miután jobbról befelé húzva ballal pazarul lőtte ki a hosszú felsőt. Ennek ellenére a vendégek fölénye a továbbiakban is meddőnek bizonyult, és nem tudtak mit kezdeni ellenfelükkel.

Fiorentina – Juventus 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Vlahovic (29. – büntetőből), ill. Morata (46.)

 

A 33. forduló eddigi eredményei

Genoa – Spezia 2-0
Parma – Crotone 3-4
Sassuolo – Sampdoria 1-0
Benevento – Udinese 2-4
Fiorentina – Juventus 1-1
Inter – Hellas Verona 1-0

A 33. forduló további programja

Vasárnap:
18:00 Cagliari – AS Roma (tv: Digi Sport 2)
20:45 Atalanta – Bologna (tv: Digi Sport 2)

Hétfő:
18:30 Torino – Napoli (tv: Digi Sport 1)
20:45 Lazio – AC Milan (tv: Digi Sport 1)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye