Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zidane: “Teljesen abszurd lenne kizárni a Real Madridot”

Zinedine Zidane nem ért egyet az Európai Futball Szövetség (UEFA) elnökével, Aleksander Ceferinnel, és szerinte “teljesen abszurd” lenne kizárni a Real Madridot a Bajnokok Ligájából. 

A Real Madrid kedd este a Chelsea ellen lép pályára a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. A spanyol csapat vezetőedzője, Zinedine Zidane a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón reagált azokra a fenyegetésekre, amiket a UEFA első embere, Aleksander Ceferin címzett a Szuperligát alapító klubok, de különösen a Real Madrid felé, miszerint kizáratja őket a nemzetközi kupasorozatokból, így a Bajnokok Ligájából is. A francia szakember egyszerűen csak “abszurdnak” nevezte az ötletet.

“Teljesen abszurd azt gondolni, hogy nem leszünk ott a Bajnokok Ligájában jövőre. Minden el lett már mondva erről a témáról, de mégis folyamatosan előjön, hogy ott leszünk jövőre a BL-ben vagy sem… Amit mi tenni tudunk most, hogy a holnapi meccsre koncentrálunk. Rengeteget fognak még erről beszélni, amit mi nem tudunk kontrollálni. Az én véleményem, hogy a Real Madridot jövőre is a BL-ben szeretném látni.”

Mint ismeretes, 12 európai topklub összefogott, hogy létrehozzon az elit számára egy versenysorozatot. A terv eredetileg az lett volna, hogy a “tizenkettek” további három csapattal bővülnének, így együtt 15 klub lenne “alapítótag”, akikhez még öt klub meghívottként csatlakozna a későbbiekben. A terv azonban nagyon hamar, mindössze két nap után kudarcba fulladt, a nemzetközi szövetségek, a játékosok és a szurkolók nyomására, akik közül rengetegen tiltakoztak a tudtuk nélkül létrejött szövetség ellen.