Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Taktika? Guardiola szerint Mbappé és Neymar ellen semmit sem ér!

A szerda esti Paris Saint-Germain – Manchester City csúcsmeccs előtt megtartotta ilyenkor szokásos sajtótájékoztatóját Pep Guardiola, aki egy hangzatos kijelentéssel is hangolódott a találkozóra. 

A manchesteriek menedzserét megkérdezték, miképpen készül a PSG sztárjai , elsősorban Neymar és Mbappé megfékezésére. Guardiola nem gondolkozott sokat a válaszon.

“Túl jók ahhoz, hogy védekezési stratégián gondolkozzak! Szinte lehetetlen taktikázni ilyen kaliberű játékosok ellen! Próbálok jót aludni a meccs előtt, a játékosaimnak is ezt javasoltam, valamint még annyit, hogy ne foglalkozzanak az ellenfél futballistáival. A PSG klasszis csapat, világklasszis játékosokkal. A saját játékunkat szeretnénk játszani, egységesen és szervezetten mind támadásban, mind pedig védekezésben. A legjobb amit tehetünk, hogy megpróbáljuk birtokolni a labdát.” – Így Guardiola, aki nem állt még meg az ellenfél elemzésével és méltatásával.

“A PSG-nek sok fegyvere van, elég csak az olyan játékosokra gondolni, mint Mbappé, Neymar, Di Maria, Marquinhos vagy Verratti. Játékban pedig bármikor húzhatnak egy váratlant. Például remekül tudnak kontrázni, ha arra van szükségük… Ugyanakkor semmi értelme nem lenne, ha valami különlegesre készülnénk ellenük, ebben a számunkra nagyon is különleges párharcban, amikor a klub történelme során másodszor játszhatunk a Bajnokok Ligája elődöntőjében.” – Folytatta a City menedzsere.

“A PSG rengeteg meccset játszik olyan csapatok ellen, akik védekezni rendezkednek be a 90 perc során… Öngyilkosság lenne ugyan ezt tennünk, egy olyan csapat ellen, akinek mindene meg van ahhoz, hogy veszélyes legyen. A saját játékunkat fogjuk játszani, azt a stílust, amelyet öt éve fejlesztünk. Meglátjuk, mire lesz elég!” – Így Guardiola, aki a sajtóeseményen külön kitért előbb Neymarra, majd Mbappéra:

“Istenem, micsoda játékos! Meggyőződésem, ha tovább marad Barcelonában, két vagy három alkalommal többször nyerte volna meg a Bajnokok Ligáját! Hogy miért? Messivel és Suárezzel egyszerűen megállíthatatlanok voltak! Úgy döntött, hogy Párizsba igazol. Egy nagy és ambiciózus klubhoz, egy csodálatos városban. Nem hinném, hogy rosszul döntött volna. Nagy rajongója vagyok a játékának, és kívánom neki, hogy elkerüljék a sérülések, így találja meg a stabilitást és az állandóságot a teljesítményét illetően. (…) Mbappé? Wow! Tudja valaki még követni hány gólt is szerez!? Az a sebesség! Ilyen fiatalon, már nyert egy világbajnokságot is… és még mennyi minden vár rá a futballban!? Benjamin Mendy jó barátja, tőle tudom, hogy nem csak futballistaként, de barátként, magánemberként is nagyszerű személyiség (…) Le kell győznünk őket, egyenként, csapatként!”

A párharc első, párizsi felvonását az M4 Sport élőben közvetíti 21:00-tól!