Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa América: továbbra is nagy a bizonytalanság

Miután a közelmúltban egyik rendező vezető politikusa kijelentette, hogy nem tudják nézők előtt megrendezni a nyári Copa América-mérkőzéseit, a másik vendéglátó sportminisztere is aggodalmát fejezte ki…

 

Az argentin turisztikai és sportminiszter, Matías Lammens a szerdán adott tájékoztatásában egyáltalán nem biztos benne, hogy lehetnek-e néző az idei Copa Américán, vagy hogy egyáltalán meg tudják rendezni a dél-amerikai kontinensbajnokságot:

“Egyelőre nem szerepel napirendi ponton a labdarúgás felfüggesztése, úgy gondoljuk, hogy a szigorú protokoll betartása mellett folytatódhatnak a mérkőzések, továbbra is zárt kapuk mögött. Ugyanakkor nem tagadhatjuk le, hogy nagy a baj. A mérkőzések beszüntetése szimbolikus értékű lenne. Szeretnénk, ha a Copa América megrendezésre kerülhetne, ezért fogunk dolgozni, most pedig minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy az általános egészségügyi helyzet javuljon.”

A tervezet szerint 47. Copa América június 13-tól július 10-ig kerül lebonyolításra Argentínában és Kolumbiában. A nyitómeccset az argentin válogatott játssza majd Chile ellen a Buenos Aires-i Monumentalban, míg a fináléra Barranquillában kerülne sor.

A Copa América csoportbeosztása

A csoport: Argentína, Bolívia, Uruguay, Chile, Paraguay
B csoport: Kolumbia, Brazília, Venezuela, Ecuador, Peru