Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekstraklasa: megvan az idei bajnok

A lengyel bajnokság (Ekstraklasa) 2020-2021-es bajnoki címe a szerda esti órákban dőlt el, anélkül hogy a listavezető pályára lépett volna…

Miután a második helyezett Raków Czestochowa gárdája csak gól nélküli döntetlent ért el szerdai pótolt meccsén a középmezőnybe tartozó Jagiellonia Bialystok ellen, három fordulóval a lengyel bajnokság (Ekstraklasa) aktuális idényének vége előtt az éllovas Legia Varsó megnyerte a bajnokságot. A címvédő listavezető előnye 9 pont, és mivel üldözőjénél jobb az egymás elleni eredménye, a bajnokság hátralévő mérkőzésein már nem tudják letaszítani őket az első helyről.

A Legia a gyengébb szezon kezdet után nagyszerűen magára talált, az eddigi 27 mérkőzéséből 18-at megnyert öt döntetlen és négy vereség mellett, pontvesztéseinek nagy részét még ősszel produkálta, így tulajdonképpen nagyon magabiztosan hódította el az újabb bajnoki címet.

A varsói katonai csapat hat idényen belül ötödik alkalommal, összességében 15-ször nyerte meg a lengyel bajnokságot.

A magyar légiósok csapatai közül a Vida Kristopher együttese, a Piast Gliwice a hatodik helyet foglalja el a mezőnyben, a Slask Wroclaw Tamás Márkkal a soraiban a nyolcadik helyen áll, míg az utolsó előtti helyezett Podbeskidzie Bielsko-Biala pedig Kocsis Gergővel a bennmaradásért harcol.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye