Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: Arseanl-vereség Spanyolországban- videóval

Játékos-anyaga alapján abszolút esélyese volt a mai összecsapásnak a londoni együttes, amely szembekerült korábbi menedzserével, a dicstelenül, idényközben megbuktatott Unai Emeryvel. A spanyol edző ugyan nem vált el haragban Londontól, alighanem minimális bosszúvágy fűthette ma a Villareal mesterként.

Egykor legendás sikerült az Arsenal és a Villareal párharca. A két gárda 2006. tavaszán találkozott egymással a Bajnokok Ligájában. Azóta viszont sok minden megváltozott. Az akkor döntőig menetelő „Ágyúsok” mára már visszasüllyedtek Európa „másodvonalába”. A Villareal ahogy eddig, úgy most is középcsapat a spanyol bajnokságban.

Emery nem ígért fűt-fát, hogy kíméletlen bosszút áll az Arsenalon. A spanyol tréner komoly elképzelései megbuktak az Emirates-ben. Viszont ma olyasfajta előnyről indult, amely igazi fegyver lehetett a kezében. A vendégek játékosállománya alig változott azóta, mióta őt elbocsájtották, hogy aztán előbb Fredrik Ljungberg, majd az egyelőre igencsak halovány Mikel Arteta pótolja.

És eközben a tét sem volt kicsi: miközben a bombaerős LaLiga mezőnyből a Villareal számára minden európai perc ajándék, addig az Arsenal hatalmas presztízsért küzdött: szinte biztosan képtelenek lesznek kvalifikálni magukat a Premier League-ből az európai porondra. Kivéve, ha megnyerik az El-t, lévén akkor csoportkörösök a Bl-ben.

Európa-liga – Elődöntő, 1. mérkőzés
Villareal – Arsenal 2:1 (2:0)
Helyszín: Estadio de la Ceramica (Villareal); Vezette: Soares Dias (portugál)
Gól: Trigueros (5.), Albiol (29.), ill. Pepe (73.)
Sárga: Torres (37.), Capou (68., 80.), ill. Ceballos (44., 57.), Partey (58.), Aubameyang (90.)

A meccs összefoglalója:

A másik mérkőzésen: Manchester United – AS Roma