Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nézők előtt rendezik meg az Olasz Kupa-döntőt

Az olasz kormány a csütörtöki napon megerősítette, hogy a korábbi tervekkel összhangban, a május 19-én esedékes Coppa Italia-döntőt korlátozott számú nézők előtt fogják megrendezni…

 

Az olasz helyettes egészségügyi államtitkár Andrea Costa csütörtöki nyilatkozatában újra megerősítette, hogy nézők előtt rendezhetik meg a Coppa Italia 2020-2021-es kiírásának fináléját május 19-én a Juventus és az Atalanta között. A politikus bejelentése értelmében a stadion 25 százalékában lehetnek nézők, amely ebben a konkrét esetben nagyjából 6 ezer látogatót jelent.

A hagyományos helyszínnek számító római Stadio Olimpico helyett a Sassuolo otthonaként szolgáló Reggio emiliai Stadio Città del Tricolore adhat otthont a finálénak, ha már úgysem lehetnek jelen szurkolók a maximális létszámban.

Amióta a 2007-2008-as szezontól kezdődően egymeccses finálét rendeznek a sorozatban, azóta ezt a bizonyos mérkőzést mindig a fővárosi arénában rendezték meg. Amíg a 2020-as döntőt zárt kapuk mögött lebonyolították az Olimpicóban, addig most úgy határozták, hogy a soron következő finálét egy jóval kisebb stadionban tartják meg.

Mint ismeretes, Olaszország a nyári Európa-bajnokság egyik társrendezőjeként a római Olimpicüban rendezett Eb-meccsekre is 25%-os kihasználtságra vállalt garanciát az UEFA felé, így Costa szavai alapján a kupadöntő tökéletes alkalom ennek a rendszernek a bejáratására.