Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: győzelmének köszönhetően fellépett a második helyre az AC Milan – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 34. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Bajnokok Ligájáért küzdő AC Milan fogadta a kieséstől menekülő Beneventót.

A találkozót a hazaiak kezdték nagyobb elánnal és ennek már a 6. percben meglett az eredménye, ugyanis Saelemaekers passzát követően Hakan Calhanoglu szerezte meg a vezetést (1-0). Ezt követően azonban két lehetőség is adódott a vendégek előtt, azonban sem Lapadula, sem Ionita nem tudott élni vele, előbbi mellé lőtt, míg utóbbi lövését Donnarumma hárította. A milánóiak részéről a következő esélyig a 38. percig kellett várni, azonban Theo Hernández lövését Montipo védeni tudta.

A második félidő Iago Falqué, majd Zlatan Ibrahimovic lehetőségével kezdődött, de a vendégek és a hazaiak támadója is elpuskázta lehetőségét. Nem úgy, mint Theo Hernández a 60. percben, aki megszerzi csapata második gólját, amivel megnyugtató lett a Milan vezetése (2-0). Az utolsó pillanatokban még Brahim Diaz is betalálhatott volna, viszont elszalajtotta esélyét, de így is begyűjtötte a nagyon fontos három pontot az AC Milan, aminek következtében felléptek a második helyre a tabellán, míg a Benevento a kieső 18. pozíciót foglalja el.

AC Milan – Benevento 2-0 (1-0)
Játékvezető: A. Prontera, Helyszín: Stadio Ezio Scida (Crotone)
Gólszerzők: H. Calhanoglu (6.), T. Hernández (60.) ill.

A forduló további menetrendje:
Szombat
Verona – Spezia 1-1
Crotone – Inter 0-2

Vasárnap
12:30 Lazio – Genoa (Digi Sport 1)
15:00 Bologna – Fiorentina
15:00 Napoli – Cagliari (Digi Sport 2)
15:00 Sassuolo – Atalanta (Digi Sport 1)
18:00 Udinese – Juventus (Digi Sport 1)
20:45 Sampdoria – AS Roma (Digi Sport 2)

Hétfő
20:45 Torino – Parma

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye