Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: az Ajax két év után újra elhódította a bajnoki címet

A holland bajnokságot (Eredivisie) magabiztosan vezető Ajax Amszterdam gárdája annak reményében fogadta vasárnap délután az Emmen csapatát, hogy bebiztosíthatja újabb bajnoki aranyérmét…

Az Ajax Amszterdam gárdája hozta a kötelezőt, és a bennmaradásért harcoló Emmen 4-0-s legyőzésével elhódította újabb bajnoki címét. A piros-fehéreknek a hátralévő négy meccsen már csak egyetlen pontot kellett gyűjteniük a bajnoki cím bebiztosításához, amely eddigi formájukat tekintve legfeljebb formalitásnak tűnt. Főleg hogy a vasárnap délutáni összecsapáson a 19 éves Jurrien Timber első profi góljával már a tizedik minutumban megszerezték a vezetést. A minap szerződést hosszabbító Erik ten Hag csapata bár fölényben játszott, az első félidőben képtelen volt újabb gólokat szerezni. A folytatásban viszont rövidesen bebiztosították sikerüket, Sebastien Haller és Devyne Rensch találataival minden kérdés eldőlt. Újabb tíz perccel később Tadic újabb tökéletes előkészítést követően Davy Klaassen szerzett védhetetlen fejesgólt, így fölényes sikert arattak az egyesület nagy napján.

Emlékezhetünk rá, hogy az elmúlt idény hajrájában az AZ Alkmaar csapatával holtversenyben vezették a bajnokságot, Hollandiában a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették az idényt, s nem hirdettek bajnokot. Az amszterdami óriás így két év után jutott fel újra a csúcsra, egyúttal fennállása 35. holland bajnoki címét nyerte.

Ajax Amszterdam – Emmen 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Timber (10.), Haller (62.), Rensch (66.), Klaassen (75.), ill.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye