Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Osztrák Kupa: biztosan védte meg címét a Red Bull Salzburg – videóval

A papírformának megfelelően a bajnok és kupagyőztes Red Bull Salzburg gárdája magabiztos sikert aratott a kihívó LASK Linz felett az Osztrák Kupa 2020-2021-es kiírásának szombat esti fináléjában…

A Red Bull Salzburg együttese a papírformának megfelelően 3-0-s győzelmet aratott a LASK Linz ellen az Osztrák Kupa szombat esti döntőjében Klagenfurtban. A minap a RB Leipzighoz szerződő Jesse Marsch csapata a mérkőzés elejétől kezdve aktívabbnak bizonyult, ennek ellenére mezőnyfölényük csak az első játékrész utolsó percében érett góllá, amikor Ulmer bejátszása után Mergim Berisha fordulásból lőtt védhetetlen gólt. A linziek a folytatásban sem tudtak váltani, csak az volt a kérdés, hogy a Salzburg mikét biztosítja be győzelmét. Végül a második etap derekánál egy ellentámadás végén az amerikai Brendan Aaronson bombázta a hálóba a második találatot. Pár perccel később Daka rosszul helyezett büntetőjét Schlager kapus kivédte, de ez is belefért a Salzburgnak, amely végül a hajrá pillanataiban Enock Mwepu találatával állította be a végeredményt.

A Salzburg gárdája egymást követő harmadik, összességében pedig nyolcadik alkalommal hódította el az Osztrák Kupát az eddigi 14 bajnoki címe mellett.

LASK Linz – Red Bull Salzburg 0-3 (0-1)
Gólszerzők:ill. M. Berisha (45.), Aaronson (67.), Mwepu (88.)