Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING: kinevezte új trénerét a Lipcse! – hivatalos

A német élvonalbeli bajnokságban szereplő RB Leipzig a hivatalos honlapján jelentette be, hogy nyártól a Red Bull Salzburg vezetőedzője, Jesse Marsch veszi át a Bayern Münchenhez távozó Julian Nagelsmann helyét a klub kispadján.

A 47 esztendős szakember kétéves szerződést kötött a lipcseiekkel, tehát 2023 nyaráig kötelezte el magát. Marsch számára egyáltalán nem lesz ismeretlen a közeg, hiszen a 2018–2019-es szezonban másodedzőként dolgozott már az együttesnél – a Lipcse akkor a Bundesliga 3. helyén végzett.

Az évek óta a Red Bull-család alkalmazásában álló szakember az előző szezonban triplázott a Salzburggal, a bajnokság mellett a kupát és a szuperkupát is begyűjtötte a gárdával – előbbi kettőre idén is minden esélye megvan, mielőtt távozik.

Marsch kinevezésének talán a magyar válogatott sztárja, Szoboszlai Dominik örülhet a legjobban, aki Ausztriában dolgozott együtt a mesterrel – nem is akárhogyan, a mindössze 20 éves tehetség az ő kezei alatt került csúcsformába. Szoboszlai lipcsei bemutatkozása egyelőre várat magára, ám a hírek szerint májusban már kaphat néhány perc játékidőt a sérüléséből felépülve.