Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest: “Nagy szükségünk volt a szurkolókra”

Ahogyan arról beszámoltunk, az Újpest csapata hosszabbításban győzte le a MOL Fehérvárt a Magyar Kupa hétfő esti döntőjében a Puskás Arénában…

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a győztes Újpest német mestere, Michael Oenning a következőket mondta:

“Nagyszerű nap ez az Újpestnek, hiszen újra átérezhettük, milyen, amikor a szurkolóink a lelátóról támogatnak minket. Nagy szükségünk volt rá. Ott, ahol nincsenek szurkolók, ott igazából labdarúgás sincs.

Nagyon jól koncentrált, jól szervezett játékot mutattunk be. Eleinte inkább visszaálltunk, elemeztük az ellenfelünket, kerestük a gyenge pontjait. Nem voltunk idegesek, inkább óvatosak. Aztán egyre harapósabbak lettünk, és az ellenfelünk percről percre érezhette, ma nem lesz minket olyan könnyű legyőzni. A kilencven perc nem hozott döntést, de a két piros lap és a hosszabbításban szerzett gólunk megpecsételte a Fehérvár sorsát: kilenc játékossal nem volt esélyük, hogy legyűrjenek bennünket. Megérdemelten nyertük meg a kupát, nagyon sokat tettünk érte.

Amikor megérkeztem az Újpesthez, nyíltan kijelentettem, hogy meg akarom nyerni a Magyar Kupát. Jó volt egyből úgy kezdeni a munkát, hogy a korábbi tapasztalataimra támaszkodva azt magyaráztam a játékosoknak, higgyék el, van benne ráció. Ők akkor még nem bíztak ebben. Miután sikerült megtartani az NB I-es tagságot, a Puskás Arénában elért kupagyőzelem csodálatos lezárása az idényünknek.”

A lila-fehérek fennállásuk során tizenegyedik alkalommal hódították el a Magyar Kupát, 2018 után újra.