Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: egyetlen gólt döntött, az Újpesté a trófea! – videóval

Története során 11. alkalommal az Újpest hódította el a Magyar Kupát, miután a lila-fehérek hosszabbítás után egygólos győzelmet arattak a MOL Fehérvár elleni fináléban. A mindent eldöntő találatot Lirim Kastrati jegyezte a 101. percben.

A Puskás Arénában, nézők előtt rendezett mérkőzés nagy részében a Fehérvár dominált, az Újpest leginkább védekezett, valamint a kontrákra épített. Az első félidőben szinte semmi említésre méltó nem történt, csupán egyetlen egy kaput eltaláló lövést jegyeztek a felek. A színvonal a második játékrészben sem fejlődött sokat, ám láthattunk két kiállítást: előbb a pestiek részéről Jovan Baosic mehetett zuhanyozni, majd a rendes játékidő legvégén a fehérváriak védője, Adrian Rus gyűjtötte be a második sárga lapját. Következett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás.

A túlóra is piros lappal indult, ezúttal a csereként beálló Alef volt kénytelen idő előtt elhagyni a pályát, így Szabics Imre gárdája 9 emberrel vágott neki a folytatásnak. Az Újpest a várakozásoknak megfelelően hamar gólra váltotta a létszámfölényt: Kastrati találatával a 101. percben vezetéshez jutottak a fővárosiak – ez meg is pecsételte a trófea sorsát.

Az Újpest a kupagyőzelmének köszönhetően indulhat majd az UEFA Konferencia Liga első kiírásában.

MOL Fehérvár FC – Újpest FC 0–1 (0-0)
Gólszerző: Kastrati (101.)
Kiállítva: Rus (90+1.), Alef (97.), ill. Baosic (68.)

A találkozó egyetlen gólja: