Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Chelsea: “Fantasztikus sikert értünk el”

Ahogyan arról beszámoltunk, a Chelsea a Real Madrid 2-0-s legyőzésével bejutott a Bajnokok Ligája 2020-2021-es kiírásának döntőjébe, ahol majd angol házi döntőt vívhat a Manchester City együttesével…

A Chelsea csapatának élére az idény közben kinevezett német menedzser, Thomas Tuchel érthető módon rendkívül boldogan értékelt a mérkőzést követő sajtótájékoztatón:

“Megérdemelten nyertünk. Az első félidő nagyon nehéz volt számunkra, mert sokat birtokolta a Real a labdát, szenvedtünk, ugyanakkor minden támadásunk veszélyes volt. Nagyon elszántan védekeztünk, motiváltan, sikeréhesen, majd a második félidőben még szervezettebben védekeztünk. Korábban is betalálhattunk volna, és akkor hamarabb biztonságban éreztük volna magunkat, de ez most nem a kritika ideje.

Fantasztikus sikert értünk el, nagy gratuláció a csapatomnak. A futball már csak olyan, hogy minden egyes másodpercben gólt kaphatsz, és a Madrid mindig veszélyes, a semmiből is képes gólt szerezni, szóval mindig nagyon oda kell figyelned, ha ellenük játszol. Nagyon fontos, hogy akkor is koncentrálnod kell, ha egymás után hagyod ki a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, ilyenkor is pozitív energiákat kell felszabadítanod magadból a pályán. Sikerült, nagyon megérdemeltük a sikert.

Nagyon, nagyon örülök az újabb döntőnek. Hálás vagyok a sorsnak, hogy a futballban élhetem le az életemet, megélhetem ezt a szenvedélyt és ezt a professzionalizmust. Még nem gondolok a döntőre, majd négy nappal előtte kérdezzenek erről, korai még erről beszélni, megsérülhetnek addig játékosok, vagy romolhat a formájuk, bármi megtörténhet. Meglátjuk, mi lesz addig velünk, remélem, jó csapattal érkezünk Isztambulba, jó formában, és jó hangulat fogad ott bennünket. Végig akarunk menni az úton, azaz győzni megyünk Isztambulba.”

Az idei BL-döntőt május 29-én, szombaton Isztambulban rendezik meg.