Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca – Atlético: Ők dönthetnek akár a bajnoki címről is! – Lehetséges kezdőcsapatok!

Szombat délután 16:15-től a forduló nagy rangadóját játsszák a Camp Nouban. A Barca – Atlético találkozóknak mindig nagy súlya van, de ezt most még fokozzák a felek: A győztes ugyanis – főleg mondjuk egy esetleges vendég-siker alkalmával – nagy lépést tehet a bajnoki cím felé is!

Nagy izgalommal várjuk Mi is a a 35. forduló derbijét, amelyet talán nem túlzás bajnoki döntőként is beharangozni. Érdemes is megnéznünk, kik vívhatják meg a találkozót

Hazai oldalon az újabb műtétre szoruló Ansu Fatin és Philippe Coutinhon kívül nincs komolyabb hiányzója a Barcának.

A katalánok a madridi és barcelonai sportlapokat böngészve, így a legerősebbnek vélt ter Stegen – Araujo, Piqué, Lenglet – Dest, Busquets, Pedri, Frenkie De jong, Jordi Alba – Messi, Greizmann összetételű csapattal futhatnak ki a Camp Nou gyepére.

Ronald Koeman együttesének eltiltottja sincs, ugyanakkor érdekes lehet a bajnoki véghajrára, hogy az egyaránt 4-4 sárga lapos figyelmeztetéssel bíró Messi, Griezmann, De Jong, vagy Mingueza megkapja-e az ötödik, egy meccses eltiltást eredményező sárga kártyáját.

Vendég oldalon egyedül az izomsérüléssel bajlódó Renan Lodi hiányozhat, aki lévén, hogy nem feltétlenül alapembere idén Deigo Simeone csapatának, kérdés, hogy mennyire fog hiányozni a “matracosok” kezdőjéből.

Az Atlético kezdőcsapatát az Oblak – Felipe, Savic, Hermoso, Trippier, Carrasco – Kondogbia, Koke, Lemar, M. Lorente – Luis Suráez összetételben vizionálják Spanyolországban.

A madridiaknál Mario Hermosot és Thomas Lemart fenyegeti az a bizonyos ötödik sárga lap…

Az Atlético számára a forgatókönyv egyszerűnek tűnik: Amennyiben nyer a Camp Nouban, meglépne a Barcától, és abszolút saját kezébe venné a sorsát, hiszen amennyiben nem szenved vereséget – persze elsősorban győznie kellene –  a további fordulókban, lényegében bajnok lehet Simeone csapata. A Barca számára lényegében a győzelem az egyetlen ‘menekülő út’ – Írjuk ezt annak fényében, hogy a két csapat helyzetét is nagyban befolyásolhatja majd a vasárnapi Real Madrid – Sevilla derbi.

Azt talán mondani sem kell, hogy egy döntetlen a Camp Nouban mennyire összekuszálhatja a szálakat az amúgy is végletekig izgalmasnak tűnő bajnoki hajrában.

 

A találkozót 16:15-kor a Spíler 2 élőben közvetíti!