Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

AS Roma: Mourinho már ki is szemelte az ideális csatárjelöltjét! – sajtóhír

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő AS Roma gárdájának frissen kinevezett edzője, José Mourinho a nyári átigazolási időszakban Andrea Belottit csábítaná a klubhoz.

Mint arról beszámoltunk, a nyártól José Mourinho veszi át Paulo Fonsecától az AS Roma kispadját. A Corriere dello Sport legfrissebb beszámolója alapján a portugál menedzser már el is kezdte tervezni, hogy kiket szeretne a fővárosba csábítani. Az 58 esztendős tréner a “Farkasok” támadószekcióján is erősítene, erre pedig Andrea Belottit szemelte ki, akit már akkor is figyelt, amikor még a Tottenhamnél volt edző. Belottit 2022 nyaráig köti aktuális szerződése a Torino együtteséhez, de a hosszabbítást egyenesen kizártnak tartja az olasz sajtó, így a Toronak még idén nyáron értékesítenie kell őt, ha komoly pénzt szeretnének látni belőle. Ezt a lehetőséget szeretné kihasználni Mourinho és az örök városba csábítaná a 27 esztendős csatárt, aki ebben a szezonban 31 mérkőzésen 12 gólt és 7 gólpasszt jegyzett. A sajtóhírek szerint ugyanakkor Belotti érkezése nem vetítené előre a Roma aktuális gólfelelőse, Edin Dzeko távozását, akit Mourinho mindenképp szeretne megtartani a következő szezonra.

Andrea Belotti 2015 nyara óta erősíti a Torino együttesét, amelynek színeiben eddig 224 mérkőzésen lépett pályára. Ezeken a találkozókon 104 találat és 26 assziszt a mérlege. Piaci értékét 40 millió euróra becsüli a mértékadó transfermakt.